Isparta'da Alevi dedeleri tarafından düzenlenen etkinlikte, Alevileri temsilen İbrahim Can’ı kontenjan 3’üncü sırada belediye meclis üyesi adayı gösteren Isparta Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın’ı destekleme kararı alındı.

 

Alevi dedeleri, belediye meclisinde taleplerini dile getirmesi için bir kişinin meclis üyesi adayı gösterilmesi için Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Günaydın’dan talepte bulundu. Bunun üzerine Başkan Günaydın, Yakaören Köyü eski Muhtarı İbrahim Can’ı, kontenjan üçüncü sıradan aday gösterdi. Taleplerinin kabul edilmesi üzerine Alevi dedeleri düzenledikleri etkinlikte, MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Günaydın’ı destekleme kararı aldı.

Böcüzada Parkı’nda yaklaşık 2 bin kişinin katılığı etkinlikte konuşan Alevi dedesi İbrahim Özdemir, artık kimsenin kendilerini kullanmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Bugüne kadar bazı siyasi partilerin Alevi oylarını ’çanta keklik’ gördüğünü kaydeden Özdemir, "Ama bundan sonra göremeyecekler. Bize değer verenlerin yanında olacağız. Bu nedenle Yusuf Ziya Günaydın’ı destekliyoruz. Belediye başkanımızı ziyaret ettiğimizde, ’Biz sizi asla ayrı görmüyoruz, sizlerle aynı tarladaki çiçekleriz’ demişti. Bize bir adım gelene 1000 adım nasıl gidilirmiş burada gösteriyoruz" dedi.

Programa katılan Belediye Başkanı Günaydın da eline aldığı sazı havaya kaldırarak salondakileri selamladı. "Alevilerle aynı vazodaki çiçekler gibiyiz" diyen Günaydın, "Ben de şu andan itibaren dede vekiliyim" dedi.

Meclis üyesi adayı İbrahim Can ise "Temennimiz MHP’yle birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasıdır. Bu örnek gönül birlikteliğinin aradaki duvarları ve önyargıları yıkacağına, ülkemizdeki barış ve huzura katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bugün burada ötekileştiren ve ayrıştıranlarla değil, barıştıranlarla beraberiz" diye konuştu.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da bu buluşmanın asla bir seçim ittifakı olmadığını, canlarla bu yolda birlikte yürüdüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından MHP’nin belediye meclis üyesi ve İl Genel Meclisi üyesi adayları tanıtıldı. Programda, meclis üyesi adayı İbrahim Can, Başkan Günaydın’a saz hediye etti. Günaydın ve Can, sazı birlikte tutarak salondakileri selamladı.

Editör: TE Bilişim