Zamanın Bafra Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Metin Özdemir tarafından 2006 yılı Temmuz ayında Bafra Belediyesine yaptırtılan Mehmetçik Parkındaki şehit fotoğraflarının bulunduğu kaide kaldırıldı.


İddiaya göre, Bafra Askerlik Şubesi Başkanının isteği üzerine Gençlik Caddesi Askerlik Şubesi Parkı önündeki Mehmetçik Parkına yerleştirilen şehit fotoğrafları, Türk Devletlerinin bayrakları ve Arif Nihat Asya`nın Bayrak Şiir`inin bulunduğu kaide kaldırıldı. 

Askerlik Şubesi Başkanının şehit fotoğraflarının bulunduğu kaideyi bakımı yapılamıyor, önünde insanlar oturuyor gibi sebepler ile Bafra Belediyesine kaldırttığı iddia edildi.

Mehmetçik Parkındaki Şehit Fotoğraflarının kaldırılmasına, Bafra`daki 3 şehit ve gazi ailesi derneğinden tepki gelmemesi duyarlı bazı vatandaşları kızdırdı.

Şehit fotoğraflarının kaldırılmasından rahatsızlık duyan bir vatandaş, “Askerlik Şubesindeki askerler şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu kaideye bakamadılar mı? Onlar bakamadıysa Bafra Belediyesi de mi bakamadı ya da Şehit derneklerinin üyeleri ne iş yapar”       diye tepki gösterdi.

Şehit fotoğraflarının kaldırılmasına tepki gösteremeyen bir şehit ailesi derneği yöneticisinin, Belediye Başkanı Zihni Şahin`den fotoğrafların Yeni Kent Meydanı`na konulmasını talep ettiği, Başkanın bu talebe henüz bir cevap vermediği öğrenildi.

Askerlik Şubesi önündeki boş alan 2006 yılında Meclis Kararı ile park haline dönüştürülmüş ve ilk yapıldığında Türk Devletlerinin bayraklarının dalgalandığı direklerde şehit fotoğrafları sergilenmişti.

Daha sonra direklerin fazla oluşundan dolayı kirli görünmesi sebep gösterilerek yeniden düzenlenmiş ve şehit fotoğrafları, Bayrak şiiri ve Türk Devletlerinin bayraklarının bulunduğu 3 kaide yer almıştı.



Parkta şu anda sadece Mehmetçik Parkı yazan bir Mermer kaide bulunmakta. Edinilen bilgiye göre Bafra Belediyesi parkta toprak ekleme ve yeşillendirme çalışması yapacak.



 



Kaynak: Bafra Haber

Editör: TE Bilişim