BAFRA’NIN “ZİHNİ yet SORUNU”

Bazen olayları ve durumları gözlemlemek gerekir. Kendinizce doğruları görüyorsunuzdur ama benim doğrum bana kalsın mantığı ile “bananecilik” yapıyorsunuz.

Bu sefer öyle yapmayacağım.

Ağzımı açıp gözümü yumacağım.

Ulusal basına da yansıyan Bafra’da bulunan ve Eski belediye Başkanı Hasan Aslan tarafından yaptırılan “Alparslan Türkeş Parkı” nın halini görünce bir Bafralı olarak utandım.

Bazen içinde yaşadığımız ortamı dışarıdan bize gösterdiklerinde “Aman Allah’ım, biz nerede yaşıyormuşuz” diye düşünmeden edemiyor insan.

İş parkın o durumunun ulusal basına yansımasından başlayınca geriye dönük, biraz da üstten bakarak Bafra’daki temel ZİHNİyet sorununu görmeye ve bulmaya çalıştım.

Sonunda ulaştığım noktada sorunun “Bafra’nın siyasal yapısında” “Sakat yerel yönetim zihniyetinde” olduğunu gördüm.

Siyaset son dönemde özellikler yerel yönetimler noktasında “Kim en verimli ve çalışkan başkan olur” mantığı yerine “Bu seçimi kiminle nasıl alırız” moduna girmiş durumda.

Bunun en iyi örneği de Bu sakat ZİHNİyet’in en iyi örneklerinden olan “Bafra Belediye Genel Müdürü Zihni Şahin”

Belediye Genel Müdürü diyorum kimse alınmasın çünkü bunlar seçilmiş belediye başkanları değil bunlar “Atanmış Belediye Başkanları”.

Hal böyle olunca ZİHNİyet’i biraz inceleyelim istedim.

Bafra’nın Milli reflekslerinin yüksek olduğu sadece Bafralılar değil tüm Türkiye tarafından bilinir.

Bu durumda Milli refleksin en çok oy yansıması doğal olarak MHP ye olmaktadır. Bafra gibi bir yerde AKP veya CHP nin özellikle yerel yönetimler anlamında neredeyse imkansız olduğu hep düşünülürdü.

Ne oldu da AKP seçim aldı?

AKP ZİHNİyeti seçime gireceği ideolojik tabandan olan adayları aday göstermek yerine o alandaki siyasi parçalanma ve oy devşirme operasyonlarından “en fazla oyu alabilecek” kişileri aday olarak gösterir.

Bu ZİHNİyetin en iyi örneği de Bafra…

Bu durum sadece Bafra’da değil, örneğin son seçimlerde; Tekkekköy ve Ladik’te de bu ZİHNİyeti kullandılar. Tekkeköy ve Ladik’in adayları da Milliyetçi ve Ülkücü tabanda karşılık bulan adaylardı.

AKP bu ZİHNİyeti Ondokuzmayıs ilçesinde de uyguladı. Sırf Yılmaz Erel’in egemenliğini sona erdirmek ve “sadece seçimi alabilmek” adına CHP’li ve sol ZİHNİyete sahip bir adayı karşısına çıkardı.

Şimdi bu vakaları toparlarsak Bafra, Tekkeköy, Ladik ve Ondokuzmayıs’ta AKP seçimleri kazandı.

Neyse konumuza dönelim!

AKP nin “Belediye Genel Müdürü” ZİHNİyetinin Bafra’daki Karşılığı “Zihni Şahin” dir.

Bu şahıs Bafra’da Milliyetçi ve Ülkücü camianın oyunu sırf kendi “kişisel çıkarları” doğrultusunda AKP ZİHNİyetine kanalize ederek devşirmiş, AKP’nin MHP ve BBP oylarını bölerek yerel yönetimi ele geçirme ZİHNİyetine hizmet etmiştir.

Bu durumun gerçekleşmesinde sadece AKP’nin değil “Bu bizim kardeşimizdir, olsun olsun ülkücüdür” zihniyetini taşıyan kime ve neye hizmet ettikleri belli olmayan MHP ve BBP’liler de vardır.

İnsanlarda bazı duruşlar vardır; Kişisel duruş, Ticari duruş, Siyasi duruş…

Bu sakat ZİHNİyet te kişisel duruş için iyidir diyebilirsiniz ama siyasi duruşta iyidir asla diyemezsiniz.

Son düzenlenen MHP İlçe Başkanlığı’nın iftar yemeğine bende katıldım. İftara gitmeden önce yemeğe bu sakat ZİHNİyet in ne kadar etkili olup olamayacağını bu yemekte ölçmeliyim dedim.

Her zamanki gibi aklımıza gelen başımıza geldi. Başta AKP’nin sakat ZİHNİyetinin ürünü Zihni Paşa, AKP’nin ilçe başkanı muhterem ve AKP nin ilçe müftüsü hocaefendi.

Çok ilginçtir, MHP nin yemeğinin yarısı AKP’liydi.

Neyse!

Ben ZİHNİyet i konuştururlar mı diye düşünürken duayı AKP’nin müftüsü yaptı!

Hani o her olup biteni RTE’ye ve ekibine ispiyonlayan müftü.

Mütfü MHP’nin yemeğinde oluğu için tabana seslenelim dedi. Hiçbir zaman katliamları anmadıkları Irak’taki ve Türkistan’daki Müslümanlardan da bahsetti.

Müftü milliyetçi söylemler yaparken komik durumlara düştü.

Şöyle ki; Irak değil Kuzey Irak, Hatta bizler oraya Türkmeneli deriz. Türkistan değil Doğu Türkistan. Çünkü Türkistan ile Doğu Türkistan ayrı yerlerdir ve Türkistan’da Müslüman Türkler için bir tehlike yoktur. Doğu Türkistan’da (Sincan Uygur Özerk Bölgesi) bir Çin zalimliği vardır.

Eeee! Ümmetçiden çakma Milliyetçi bu kadar oluyor… Tamamen ZİHNİyet sorunu…

Ha! Müftü birde utanmadan AKP li belediyenin ertesi gün kredi çekerek düzenlediği iftara davet etti herkesi.

Bunlardan da bu beklenir. Asıl hata BU sakat ZİHNİyeti buraya davet edende. Anladığım kadarıyla da MHP ilçe başkanı bu organizasyonu yaptı.

Buradan Bafra MHP ilçe yönetimine şunu söylemek istiyorum; “İşte sizin temel sorununuz bu, Bu sakat ZİHNİyeti içinize aldığınız ve onların oy devşirmelerine göz yumduğunuz sürece hep kaybeden olursunuz”

Hadi bana eyvallah

Bafra Muhtarı

 

Editör: TE Bilişim