MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Erdem Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin aday takdim toplantısına konuştu. Bahçeli konuşmasında İstanbul'daki aksaklıklardan bahsederken Kadir Topbaş ve Mustafa Sarıgül için "Biz gülün sarısına bakmayız, başın toplusuna bakmayız." şeklinde bir ifade kullandı.

İSTANBUL ADAYI: RASİM ACAR

MHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Rasim Acar'ı aday göstereceğini açıkladı. Osman Durmuş ve Rasim Acar arasında kalan Bahçeli, tercihini Acar'dan yana kullandı. 

RASİM ACAR KİMDİR?

1976 yılında İzmir'de doğan Rasim ACAR, ilk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. Lisans öğrenimini İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünde tamamladıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü'ne giren Rasim ACAR, 3 yıl bu birimde ulaşım planlama çalışmaları yaptı. İş hayatına paralel olarak yüksek lisans öğrenimini İTÜ Bilişim Enstitüsünde "İnşaat Yönetiminde Bilişim" Yüksek Lisans Programında "Afet Yönetiminde GIS Kullanımı" bitirme projesi ile tamamladı.

2002 yılında ilk şirketi Ulaştırma Proje Yönetim Ltd Şti.'ni, 2004 yılında ikinci şirketi Avrasya Enerji Yatırım A.Ş.'yi kurdu. 2006–2007 yılları arası bir yıl BİLGE ADAM Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğünü yürüttü.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Kongre üyesi olan Rasim ACAR, Halen İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreter Yardımcılığı, Oto Doğalgaz İstasyonları Derneği (ODİDER / NGVATURK) Başkanlığı, İstanbul Semtleri Moderatörlüğünü yürütmektedir. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 8. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Rasim ACAR, Black Sea NGO Network üyeliği, İnsan Yerleşimleri Derneği üyeliği, Cihangir Güzelleştirme Derneği üyeliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

Açıklanan diğer adaylar;

ARTVİN: Kadir Seçkin
 
BATMAN: Ziver Ceviz
 
SİNOP: İlhan Aydemir
 
ŞIRNAK: Mizar Zeyrek
 
SİİRT: Muammer Ekinci
 
KIRŞEHİR: Arif Ekici
 
KASTAMONU: Hayati Hamzaoğlu
 
ERZURUM: Kamil Aydın
 
KARAMAN: Ali Pınarbaşı
 
KARS: Murtaza Karaçanta
 
KARABÜK: Rafet Vergili
 
MALATYA: Lütfü Kazancı
 
MUĞLA: Mehmet Erdoğ
 
SAKARYA: Orhan Ünver
 
SAMSUN: Ferhat Günaydın
 
ŞANLIURFA: Mustafa Kemal Saraçoğlu
 
TEKİRDAĞ: Nail Yılmaz
 
TRABZON: Hüseyin Öz
 
ADIYAMAN: Mehmet Erdem
 
AFYON: Fatih Çetinkaya
 
BİNGÖL: Hasan Karahan
 
BOLU: Şükrü Güleç
 
ÇANAKKALE: Halil Rüştü Akgün
 
EDİRNE: Orhan Çakırlar
 
ELAZIĞ: Bilal Çoban

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Bu seçimlerin telafisi yoktur. Görmek lazım ki ülkemiz bıçak sırtında. Bu seçimler Cumhurbaşkanı  ve genel seçimler Türkiye'nin istikbalini belirleyecek.

"MİLLİYETÇİLER İNANMALIDIR"

Vatan ah vah derken ben Ülkücüyüm diyen birinin boşa geçirecek bir dakikası dahi yoktur. 30 Mart 20142deki demokratik yarışma Milliyetçiler zafere inanmalıdır. Bu seçimlerde yaptığımız kadar sonuç alacağız. Sen ben çekişmesi nafile. Asılsız küslükler, kendini Kaf Dağı'nda gören böbürlenmeler kendini çürütecektir.

"BAŞARMAK İÇİN BİR ARADA OLMAK ŞART"

Nefisler terbiye edilmeden zirvelere çıkılamaz. Başarmak için bir arada olmak şarttır. Önce meseleler karşısında sağlam tespitler ortaya konulmalıdır.

"ÖZGÜVEN BAŞARININ YARISIDIR"

Ülkemizin her tarafında hilal gibi doğduk, bayrak gibi dalgalandık. Milleyetçi ülkücü hareket yerel yönetimlerde hakettiği seviylere ulaşmak için yerinde durmayacaktır. Başarıdan başarıya koşmamız Türkiye'yi AKP'den kurtaracaktır. Biliyoruz ki gündüz kandilini hazırlamayan gece karanlığına muhtaçtır. Özgüven başarının yarısıdır.

"DARILMAK, KÜSMEK MANTIK DEĞİLDİR"

Mahalli idarelerde aday olmak için müracaat eden arkadaşlarımız bizim gözümüzde aynıdır. Aday olamadım diyerek darılmak, küsmek doğru ve mantıklı değildir. Bugüne kadar yakalarına rozetlerini takan, araçları ile konvoylarımıza katılan, salon toplantılarımız şereflendiren, duası ile yanımızda olan tüm dava ve gönül erlerine teşekkür ediyorum.

Başarmak zorundayız. Hedeflerimize ulaşmak zorundayız. Türk milletinin geleceği buna bağlıdır. Biliniz ki engeller takılmak için değil, aşılmak içindir.

"GEMİ ALIP GEMİCİK DEMEDİK"

Biz gemi alıp gemicik demedik. Ona buna kardeşim deyip sonradan düşman olmadık. Merhum Sütçü İmam'ı Sütçü Nine yapacak kadar da süte su katmadık. Teröristsever olmadık. İmralı'ya sevdalanmadık. Çünkü biz adı belli, kimliği net, nereye varacağı gün gibi açık olan Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Bizim bayrağımızda, dilimizde bir. Türk milletini içten çökertmeye azmetmiş AKP'nin devri kapanmalıdır.

"İHANETLERİ YETMEDİ Mİ?"

Bunların aşırdıkları, başarısızlıkları, ihanetleri yetmedi mi? Bundan başka sızıdan, acıdan, fitneden başka neye şahit olacağız? İstanbul 20 yıldır nefes alamamaktadır. 20 yıldır sokak çeteleri, faizciler, imarcılar at koşturuyor. İstanbul'da 20 yıldır trafik çilesi azalmış mıdır? Kaçak yapılanma durmuş mudur? Altyapı çalışmaları bitmiş midir?

 İstanbul'un başında 20 yıldır Recep Tayyip Erdoğan ve zihniyeti musallat olmuştur. 20 yıldır haramzadeler suç örgütleri AKP vizeli rantiyeciler faaldir. İstanbul suça teslimdir. Asayişsizlik diz boyudur. 20 yıl öncesine göre İstanbul'da trafik çilesi bitmiş midir? Şehir için seyahatlerde en küçük bir düzelme görülmüş müdür? Kaçak yapılaşma durmuş mudur? Sosyal ve ekonomik problemler çözülmüş müdür? Düzgün ve dengeli şehirleşme sağlanmış mıdır? 20 yıldır yapılan ve bizim görmediğimiz neler var İstanbul'da?

"İSTANBUL 20 YILDIR HİKAYE DİNLEDİ"

İstanbul'un tutacak bir yanı kalmamış mıdır? Suriyeli sığınmacılarla birlikte caddeler boyu dilenciler patlamış sokaklar kabusa dönmüştür. Eşitsizlik ahlaksızlık bölüşümdeki adaletsizlik ve ihmalkarlık milyonlarca İstanbulluyu mahvetmiştir. İstanbul 20 yıldır hikaye dinlemiş boş sözlerle oyalanmıştır.

"BAŞIN TOPLUSUNA BAKMAYIZ"

İstanbullu kardeşim ne AKP'ye ne CHP'ye mahkum değildir. MHP'yi yok sayanlar 30 Mart'ta mahcubiyetten sokağa çıkamayacaktır. Biz gülün sarısına bakmayız, başın toplusuna bakmayız. İstanbul'u onların emellerine teslim etmeyiz.

Bu sefer biz kazanacağız. AKP güdümlü derin yapılanmaların çalışmalarına rağmen durmayacağız. Artık söz senin İstanbul'um.

"ERDOĞAN MÜEBBET CEZAYA ÇARPTIRILACAKTIR"

Kürdistan için mesai harcayanlar vakit geç olmadan bundan vazgeçmelidir. Bu şeref yoksunları yaptıklarının ceremesini çekeceklerdir. Ayrıca terör suçundan hüküm giyenlere siyaset yolu açılmış ve demokrasi paketleriyle Türkiye'nin bağrına hançer saplanmıştır. Başbakan Erdoğan İmralı canisini siyasete taşımak ve PKK'yı genel af ile taltif için olağan üstü gayret harcamaktadır. Başbakan Erdoğan ihanetten milli vicdanlarda müebbet cezaya çarptırılacaktır.

Ön kapıdan kömür ve makarna girerken arka kapıdan Kürdistan girmekte ve Türklük çıkmaktadır.

Editör: TE Bilişim