MHP Denizli eski Milletvekili Salih Erbeyin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geleni azarlayıp fırçaladığını iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamının nefret ve kin makamı olmadığını söyledi. Erbeyin, MHP Kale Belediye başkan adayı Ismail Yarımca ve Beyağaç Belediye başkan adayı Hüdai Pulaş’ın seçim çalışmalarına katıldı. Beyağaç ilçe merkezi ve Kale'ye bağlı Narlı Mahallesi'nde vatandaşlara hitap ederek özerklik uyarısında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın ülkeyi sürekli gerdiği öne süren Salih Erbeyin, “Başbakan, ülkemizi tehlikeli bir noktaya taşıyor. Ülkeyi sürekli geriyor. Gerilim politikasından nemalanmanın peşindedir ancak bu gerilimin ülkeye zarar verdiğinin farkında değil. Sayın Başbakan, kendi çıkarlarını düşünen, insanları ayrıştıran ve ötekileştiren, güvensizlik yaratan bir ortam oluşturdu. Bugün hangi televizyon kanalını açarsanız açın önüne geleni azarlayan, fırçalayan bir Başbakan var karşımızda. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, nefret ve kin makamı değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı herkesin başbakanıdır, herkese eşit mesafede olması gerekir fakat bugün gelinen noktada, kimyası bozulmuş bir başbakanla karşı karşıyayız.” dedi.

Yerel seçimlerin projelerin tartışılması gereken bir süreç olduğunu vurgulayan Erbeyin, “Yerel seçimlerde projeler konuşulur, tartışılır ancak ülkemizde neyi tartışıyoruz? Bugün Kale’de, Beyağaç’ta, buradaki fakir insanların fedakârlıklarıyla çeşitli isimler altında kurulan yurtlar var. Yurtlardaki çocuklarımız, milli ve manevi eğitim alırlar. Bu yurtlarda yetişen çocuklardan bugüne kadar ülkemize herhangi bir zarar gelmiş mi? Ben görmedim ama Sayın Başbakan, neredeyse bu yurtları terör örgütü yuvaları ilan edecek konuma gelmiş durumda. Başbakan, zaman kaybetmeden bu üslubundan vazgeçmeli. Şimdi size soruyorum, Başbakan'ın bu üslubu Anadolu insanının üslubuna, Türk-Islam ahlâkına yakışıyor mu?” diye konuştu.

'BÖLÜCÜ PARTILER ÖZERKLIK HAZIRLIĞINDA'

Bölücü partilerin özerklik hazırlığında olduğunu ileri süren Erbeyin, “Sayın Başbakan önüne gelenle kavga ederken bölücü partinin başı, ‘Tüm Türkiye için demokratik, özerk bir yönetim anlayışının artık zamanıdır.’ diyor. Bölücü partiler, 1 Nisan şakasına hazırlanıyor. 30 Mart seçimlerinde ortaya çıkacak tablonun, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zarar vermemesi gerekiyor. Sizden 30 Mart’ta, yerelden genele giden bir mesaj vermenizi istiyorum. Yoksa ülkemizi gerçekten çok ciddi sorunlar bekliyor. Başbakan, 'Üçüncü dönemimiz ustalık dönemi' diyor. Ben de ustalık döneminden sonra bunların emeklilik zamanının geldiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kale ve Beyağaç adayları Yarımca ve Pulaş ise vatandaşlara projelerini anlatarak oy istedi.

Editör: TE Bilişim