BU İTİRAF ORTALIĞI KARIŞTIRACAK!
AKP teşkİLATI
Samsun'da AKP teşkilatı tarafından AKP'li Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili hazırlanan raporda, belediyenin yolsuzluklara ve çıkar ilişkilerine girdiği anlatıldı.


Raporda ayrıca, geçen sene Samsun'da 12 kişinin öldüğü sel feleketinin sorumluluğunun da belediyeye ait olduğu belirtildi. AKP yöneticileri raporu yalanlayamadı.


Yerel seçimler öncesinde AKP, Samsun'daki parti teşkilatından, Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlarına ve performansına dair dair rapor istedi. Aralarında AKP Samsun Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesinin de bulunduğu 4 parti yöneticisi, Genel Merkez'den ''koordinatör milletvekili'' olarak atanan AKP İstanbul Milletvekili Alev Dedegil'e hitaben bir rapor hazırladı.

Raporda, AKP'nin imza attığı yolsuzluklar ve sel felaketinde 12 yurttaşın nasıl hayatını kaybettiğine ilişkin, önemli itiraflar yer aldı.
Metinde, raporun hazırlanışına dair şu ifadeler yer alıyor:

"Raporunuzun ana konusu Samsun Büyükşehir Belediyesi üst düzey yönetiminin çıkar ilişkilerini belgelemektir."


İSİMLER DEŞİFRE EDİLDİ

Raporda, çıkar ilişkilerine karıştığı iddia edilen isimler olarak, şunlar sıralandı:

"Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı'nın eşi Tekgül Arlı, SASKİ Daire Başkanı Coşkun Öncel, Eski Yeşilkent Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın kayınbiraderi Emrullah Yılmaz, eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un eşi Hatice Tok, ağabeyi Arslan Tok, eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ve Kenan Şara'nın yeğeni Yılmaz Şara.

Arsa taşıma işi ve imarı istediği gibi halleden bu zatlar, bu sefer buraya 34 kat bina yapmak için kolları sıvıyorlar... Burada inşaat yapan müteahhitlere en fazla 10-12 kat veren, iş vatandaşa gelince 4-5 kat verenler; iş kendilerine gelince 34 kat verebiliyorlar."


O SEKRETER İSTİFA ETTİ

Raporun hazırlanmasının ardından Samsun yerel basında çıkan bir haber dikkat çekti.
Buna göre yolsuzluk nedeniyle şikayet edilen Kenan Şara, parti merkezinin görevlendirdiği bir milletvekili tarafından görevden alındı.


'Sel felaketinde ölümlerin sorumlusu belediye başkanı'



Raporun belki de en önemli kısmı Samsun Canik'te 12 yurttaşın hayatını kaybettiği sel felaketine ilişkin yer alan itiraftı. Buna göre AKP'li yöneticiler sel felaketinin bir numaralı sorumlusu olarak kentin AKP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı görüyor ve şu ifadeleri kullanıyor:


''Sel felaketinde ölümlerin de yine baş sorumlusu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dır. TOKİ'ye bina yapımı için verilen arazinin yanından geçen Mert Irmağı bağlantı kanalının üzerinin sorumsuzca örtülmesi, kanalın daraltılması, kanalın tıkanarak taşan suyun TOKİ binalarının bodrum ve zemin katlarına dolmasına sebep olmuş ve bu elim facia meydana gelmiş ve 12 vatandaşımız göz göre göre boğularak hayatını kaybetmiştir.''

Editör: TE Bilişim