Yerel seçimlerin kilit şehri İstanbul'da neler oluyor?

AK Parti kanadında işler çok net.

Başbakan Erdoğan, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde hem İstanbul'u hem de Trakya ve Marmara'nın belediye başkan adaylarını açıklayacak.

İstanbul adayı konusuda sürpriz yok: Kadir Topbaş

Peki ya CHP kanadında neler oluyor?

Mustafa Sarıgül mü yoksa Gürsel Tekin mi aday?

CHP İstanbul için HDP ile ittifak yapacak mı?

Bu soruların yanıtını Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesinden verdi.

"CHP'nin İstanbul hesabında Cemaat in Kandil out" başlıklı yazıda CHP'nin İstanbul hesaplarındaki keskin dönüşü analiz etti.

İşte o yazı...

...İstanbul'da en ilginç isim, hiç kuşkusuz Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) adayı olması beklenen Sırrı Süreyya Önder.

O da sonunda aday olacağını açıkladı.

Bu uzun zamandır gizli- kapaklı yürütülen ama bir biçimde basına sızan CHP ile ittifak görüşmelerinin de bittiği anlamına geliyor. Bu konuda kulislerde çok şey konuşuluyor. Özellikle Kandil ve HDP yönetiminin CHP ile ittifaka sıcak baktığı sır değil. Ancak HDP'lilerin talep ettiği gibi CHP yönetimi, "ilkeli" ve adı konularak yapılan bir ittifak riskinden korkuyor. CHP'liler daha çok, "açık" değil "gizli" ittifaktan yana ve "Siz bizi destekleyin, biz de size bir şeyler yaparız" anlayışındalar.

CEMAAT-CHP İLİŞKİLERİ

Tabii kulislerde CHP'nin bu ittifaka soğuk bakmasını sağlayan bir başka gelişme daha var: Cemaat-CHP ilişkileri...

Ortada adı konulmuş bir ilişki yok ama şu söyleniyor:

"AK Parti- Cemaat gerginliği CHP'nin elini güçlendirdi. Bir anlamda HDP'den gelmesi beklenen oylar zaten doğal olarak cemaat çevresinden gelecek. O zaman tartışma yaratan, hatta negatif olabilecek CHP- HDP ittifakına girmeye gerek yok."

Editör: TE Bilişim