Değişimin ANA Gücü MERSİN Hareketi 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adaylarından Sayın Meral Akşener yurt çapında ve özellikle değişim için imza vermeleri nedeni ile görevine son verilen il ve ilçelerde çalışma ve mitinglerine devam ederken, kendisine büyük moral ise Mersin’den geldi.

Mersin’de değişimin gerekli olduğuna inanan Ülkücüler çalışmalarına “Değişimin ANA Gücü MERSİN Hareketi” adını vererek toplantılarına başladılar.

Yapılan ilk toplantıda açılış konuşmasını yapan MHP’de sevilen ve Mersin’in tanınmış ailelerinden olan işadamı Sayın Mahmut ÖZSAVRAN konuşmasında; “ Ülkemizin içinde bulunduğu bu şartlarda Yüce Türk Milleti’nin güçlü bir MHP’ye partimizin de iktidarı isteyen,hedefleyen ve topluma vaad eden bir yapıya kavuşması gerektiğini,buradan hareketle MHP’de Sayın Meral AKŞENER’in Ülkücüleri iktidara taşıyabilecek bir genel Başkan adayı olduğunu” dile getirdi. Bozkurt ovası Mersinimiz’in özlemle beklediği camiamızın bu sevgisine tercümen olmaya çalışma adına yola çıktıklarını, 8 Nisan’da beklenen Mahkeme sonucunu önemsemeksizin Sayın AKŞENER’in ifadesi ile; “Ülkücüler nereye gidiyorsa!” bizde sonuna kadar tam destek ve her daim yanında olacaklarını belirterek, gelinen siyasi ve hukuki süreç ile ilgili sözü Sayın Avukat Hasan DOYDU’ya bıraktı.

2

AVUKAT HASAN DOYDU; ÜLKÜCÜ HAREKET ARTIK İKTİDAR OLMAK İSTİYOR.

Sözlerine; “ şu anda bu salonda bölgemizde Mersin siyasetinde Tarsus’tan Anamur’a kadar Ülkücü Hareketin ilk gününden bu güne canlı hafızası olan, partimizin her kademesinde görev alarak hareketin bu güne kadar geçirdiği tüm süreçlerin içinde olmuş çok kıymetli büyükleri olduğu kadar bu bayrağı onlardan teslim almak isteyen genç kardeşlerinin de bulunmasından son derece memnun olduklarını” söyleyerek sözlerine başladı.

Sayın Meral AKŞENER, siyasi çalışma yapılmayacak derecede olan Ülkemizdeki terör olaylarına rağmen ilk günden zor şartlarda teşkilat ve saha çalışması yapmaktadır.  Sayın Genel Başkan Adayımızın bu çalışması partililerimiz ve toplum tarafından da kabul görmektedir. Bu hususun iyi okunması gerekmektedir.

Gelinen nokta da Ülkücü Milliyetçi camianın sabrı kalmamıştır. Milliyetçi Ülkücü camia şu anda birbirinin gönlünü kırmaktadır. Bize göre Hareketimiz şu anda, son seçimlere göre daha olumsuz bir yere gitmekle iktidar olmak arasında gidip gelmektedir. Yani, Ülkede siyaset alanındaki tüm olumsuzluklara rağmen Hareketimiz’de çok ciddi bir enerji birikiminin de olduğunu gözlemlemekteyiz. Dolayısı ile bu enerjiyi partimiz üzerinden ülkemize ve milletimize kanalize etmek kendisine ülkücü diyen herkesin boynunun borcudur…

Bu anlamda, başarısızlık üzerinden kader birliği veya ahde vefa göstermeye çalışmak veya “değişmez” öngörüsüne dayalı olarak kendi konumunu düşünmek, Ülkücü duruşa yakışmaz. Dava adamının vebali olmaz,aksine şehit namzeti gibi iç huzuru olur, dedi. Bu anlamda Sayın Meral AKŞENER Hanımefendi’nin biz ülkücüler olarak sonuna kadar yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Değişimin ANA gücü ile iktidar olma yolunda Mersinimiz’den bir meşhale yaktık, bu meşhalenin ülkemizi bir havai fişek gibi aydınlatmasına vesile olacağına  inancımız tamdır. Partimizin diğer genel başkan adaylarının da çok kıymetli isimler oluğunu söyleyen DOYDU,  İnşallah kurultayımızdan çıkacak sonuca göre Ülkücü iradenin kararına tüm camianın saygılı olacağında da kimsenin şüphesi olmamalıdır, dedi.

3

Toplantıya katılan isimler 

Mahmut Özsavaran, işadamı

Avukat Hasan Doydu,24,25 ve 26.Dönem M.Vekili Adayı

Av.Emin Öz, 25 ve 26 dönem M.Vekili Adayı/Eski Anap il Başkanı

Akşan Uç,Tarsus

Hüseyin Ateş, Türk Tarım Ormansen Gn.Bşk.Yrd.24,25.Dönem M.Vekili Adayı

Mustafa Rahmi Sevim, Kamusen yöneticisi/24.Dönem M.Vekili Adayı

Ali Rıza Bozkurt,Mersin B.Şehir Bld.Daire bşk.24,25 ve 26.Dönem M.Vekili Adayı

M.Melih Özdemir, Merkez/Yenişehir E.İlçe bşk, Avukat

Nevzat Gillik, Mezitli Meclis üyesi, Eski Merkez İlçe Bşk.

Nezihe Şahman, Eski İl bşk.yrd./meclis üyesi

Cafer Kaya,Kamusen üyesi/Merkez/Mersin

Şükrü Dölek, Merkez/Mezitli İlçesi Yöneticisi

Av.Emin Öz, 25 ve 26 dönem M.Vekili A.Adayı

Muhammet Günaydın, E.İl genel meclis üyesi

Ahmet Murat Metin, Silifke de avukat.

Ali Osman Akça, TRT yapımcısı/Emekli

Halim Şen, emekli öğretmen/Erdemli eski ilçe delegesi

Ali Demirbaş, emekli öğretmen/Erdemli

Osman Uyar/Merkez/Yenişehir İlçe yöneticisi

İsmail Altuğ/Mersin/Merkez/Tarım araçları işletmecisi

Muhittin Aslan/Erdemli Eski il genel meclis üyesi

Hasan Yayla, Mezitli İlçe eski yöneticisi/ilçe delegesi

Durmuş Doydu,Erdemli İlçesi/Eski İlçe yöneticisi/Çiftçi

Canan Özdemir/Merkez/Mezitli İlçe delegesi

Haşim Kalender/Erdemli eski İlçe yönetici/iş adamı

Hüseyin Gökbulut, Erdemli İlçe delegesi

Gonca Güven, Valilik eski sekreteri

Ramazan Anlaş, emekli öğretmen/Mersin Merkez/Mezitli eski yöneticisi

Gürkan Kuyumcu, iş adamı, Alevi Dernekleri üyesi

Yemliha Topal, Erdemli Sağlıksen bşk.yrd.

Fahri Yanal, Erdemli İlçesi,il delegesi

Muhittin Özdemir/Erdemli İlçe delegesi

M.Ali Göknar, iş adamı

Algan Deniz, Yenişehir Eski İlçe yöneticisi

Osman Onat, Erdemli, Eczacı

Aysel Hünerli, Erdemli İlçesi, İl Delegesi, il yöneticisi.

Veli Çinar, Erdemli ilçe delegesi

Halil Karakuyu, Mersin Merkez/Bilgisayar programcısı,iş adamı

Murat Ergenç, Mersin/Merkez/Lojistik,İşadamı

Okan Asal, Mersin/Merkez/Makine mühendisi

İbrahim Yaşar, Mersin/Merkez/İşadamı

Bilal Kale,Erdemli/Kızkalesi/Otel/restoran işletmecisi

Editör: TE Bilişim