MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, diğer partilerin Büyükşehir adaylarına kamuoyu önünde buluşma davetinde bulunarak, “Herkes vizyonunu ortaya koysun ve Ankaralı buna göre kararını versin” dedi. Teklifi, bütün Büyükşehir adaylarına yaptığının altını çizen Karakaya, başkan adaylarının kamuoyu önünde ve kameralar karşısında bir araya gelerek, eşit şartlar altında Ankara’yı konuşmaya çağırdı. “Böyle bir yeni yıl teklifim var” diyen Karakaya şunları söyledi:

HERKES VİZYONUNU ORTAYA KOYSUN
“Eşit olarak bize imkan sağlansın, ben diğer adaylarla çıkıp Ankara’yı tartışmaya hazırım. Ankara’yı nereye götürmek ve neler yapmak istiyoruz, kent sakinleri projelerimizi dinlesin, hepsinden önce yönetim ufkumuza baksın. Herkes vizyonunu ortaya koysun ve buna göre Ankaralı kendi kararını kendisi versin. Böyle bir yeni yıl teklifim var. Bu teklifi tüm adaylar için yapıyorum. Büyük bir salonda da olabilir, seyircisi de olsun. Kısır tartışmanın ötesinde Ankarayı ve geleceğini konuşalım.”

BAŞKAN OLSAM ODTÜ’DEN YOL GEÇİRMEZDİM
Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin de gündemini meşgul eden Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ’den yol geçirmesi ile ilgili de değerlendirme yapan Karakaya, “Dünyanın hiçbir metropolünde trafik sorununu çözmek için asfalt yol yapımına izin verilmiyor. ODTÜ yolu için bana ‘Siz başkan olsaydınız ODTÜ’den yol geçirir miydiniz?’ diye sorular geliyor. Ben de şu cevabı veriyorum, ‘Eğer ben başkan olsaydım, ODTÜ’den yol geçirilmesine ihtiyaç kalmazdı’. Ankara’da toplu taşımanın yüzde 6’sı raylı sistemle yapılıyor. Dünya bunu raylı sistemlerlerle, monoraylar ve metrolar ile çözmüş. Siz eğer 20 yılda metro ağını 23 kilometrede bırakırsanız, size benzer Avrupa kentlerinde bunların asgarisi 240 kilometrelerde ise o zaman 23 km raylı sistemi yapıp, trafik sorununu da asfalt yol ile çözmeye çalışıyorsanız bu işte bir sakatlık var. Bu iş rant esaslı bir yönetim anlayışına geliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim