Eşinin yeniden belediye başkanı seçilebilmesi için ilçe ilçe gezen Nevin Gökçek, önceki gün Şereflikoçhisar’da toplanan bayanlara milliyetçilik dersi vermeye kalkıştı. ''Genel Başkanlığa soyunmuş Ülkücü adayın gidip CHP'den aday olması hiç mantığınıza yatıyor mu? Benim milliyetçi, ülkücü arkadaşlarım var Nevin hanım böyle saçma şey olur mu? diyorlar bana. Bunu dış devletler yaptı. Başbakanımıza böyle oyunlar oynayanlar şimdi adaylarımıza böyle oyun oynuyorlar, Rabbimize şükürler olsun ki anketlerde çok iyiyiz, ama ülkem adına çok üzülüyorum bir milliyetçi insanın CHP'ye oy vermesine gerçekten çok üzülüyorum'' dedi.

Benzer sözleri çıktığı televizyon programlarında ve açık hava toplantılarında Melih Gökçek dile getirmiş, daha önce “MHP kapansın, AK Partiye katılsın” sözlerinin sahibi olarak milliyetçileri dizayn etmeye kalkışmıştı. Bu defa eşi Nevin Gökçek’in yine sözü sürekli Mansur Yavaş’a oy verecek milliyetçiler üzerinde yoğunlaştırması seçimlerle ilgili büyük endişeden kaynaklanıyor. Anketler ve siyasi gözlemciler Gökçek’in seçilme ihtimalinin artık büyük risk taşıdığını söyledikçe, söylemini milliyetçiler üzerinde yoğunlaştıran Gökçekler milliyetçi oyların partiler arasında dağınık kalmasını sağlayarak, yeniden aradan sıyrılmanın ve seçilmenin hesaplarını yapıyorlar.

on zamanlarda Gökçeklerde artan milliyetçilik vurgusu ve oyların Yavaş’ta toplanma endişesi, kendilerinin milliyetçiliğe bakışını unutturmuşa benziyor. Milliyetçiliği ayakları altına aldığına defalarca tekrarlayan bir Başbakan’ın partisinden aday değilmiş gibi şimdi panik halinde milliyetçilik üzerine yönlendirmeler yapmaya çalışması Ankaralı seçmenler tarafından oldukça anlamlı bulunuyor.

Editör: TE Bilişim