Kartepe MHP İlçe teşkilat başkanı Murat Kalender Saklı bahçe 'de Kartepe Muhtarları ile birlikte yaptığı kahvaltı programının açılış konuşmasını şöyle yaptı.

Saygı değer muhtarlarımız, Sayın Cumali Durmuş, Saffet Sancaklı, İl Başkanım değerli Dava arkadaşlarım Basın Mensubumuzun güzide mensupları yeni bir haftaya sizinle başlamanın mutluluğu içerisinde hepinize hoş geldiniz diyorum bizler şunun çok iyi bilincindeyiz Muhtarlarımız bu Ülke 'nin yönetim sisteminin başında geliyor. Kartepe büyüdü sekiz bin Nüfusu vardı. Şimdilerde yüzikibin Nüfusa ulaşmış durumdayız. Nüfusumuzun her geçen gün artması tatbikî de çok güzel ancak yüzikibin Nüfuslu bir yerde oturmamıza rağmen bir Devlet hastanemiz yok! Noterimiz yok! Bununla birlikte birçok eksiğimiz var. Kartepe Halkımız bu tür şikâyetleri en yakın olan siz değerli Muhtarlarımıza iletiyor. Biliyoruz sizlerin de elinden gelen bir şey yok! Sizlerin de ne kadar zor şartlarda görevlerinizi yaptığınızı biz biliyoruz. Sizler ve Vatandaşlarımız bu tür sıkıntılar ile mücadele ederken Kartepe Belediyesinde 4 yıldır kendine ait araçlara binmeyen Müdürler var. Hatta Belediye 'ye ait araçları kullandıkları için araçlarını satıyorlar neden Araba bedava, yakıt bedava nereden geliyor bu değirmenin suyu sizlerin, bizlerin Kartepe 'li Vatandaşların cebinden geliyor. Bunu Vatandaşımıza lütfen anlatalım hiç kimseden korkmanıza gerek yok! "dedi.
Kartepe Saklı bahçe kahvaltı programına katılan Kocaeli MHP İl başkanı Aydın Ünlü Muhtarlara şöyle hitap etti.

Kartepe 'nin seçilmiş değerli Muhtarları hepimiz seçim sathına girdik. İlçe Başkanımızın da vurguladığı gibi bizim için Muhtarlarımız çok önemli öylesi bir döneme geldi ki Kartepe Muhtarlarımızın yetkisi neredeyse alınıp AKP Mahalle başkanlarına teslim edildi. Bu zihniyetten MHP ile birlikte kurtaracağız inşallah muhtarlarımızı sizler atanarak değil bizim gibi Halk tarafından seçilerek geldiniz. Kartepe İnsanı ile Doğasıyla ve Gölüyle, Sanayisi ile çok zengin bir İlçe olmasına rağmen kendi imkânlarından yararlanamayan bir bölge haline geldi. Doğup büyüdüğümüz yerlere, yaşadığımız yer olmasına rağmen kendi Bölgemizde olan Otele parasız giriş bile yapamıyoruz. Şimdi bu zincirleri kırmanın zamanı hesap sorma zamanı geldi. Hep birlikte tek Bayrak tek yürek olarak sizlerin de desteği ile bu yapılan haksızlığa son vereceğiz inşallah "dedi.
Kocaeli MHP Eski Milletvekili Cumali Durmuş İlçe teşkilatına destek vermek için kahvaltıdaydı.

Değerli Muhtarlarım hepinizi Saygı ile selamlıyorum önümüzde ki seçim AKP 'ye uyarı olmalı yıllarca Devlet düşmanlığı yapanları kırmızı halı sererek karşıladılar. Yarın ne olacağımız hiç belli değil. Sürekli İnsanları tehdit ediyorlar. Âdete üye olmazsanız nefes aldırmayız dercesine insanları sindiriyorlar. Benim Ülkem de İnsanlar Siyasi Partileri üye olmak zorunda kalıyor. Çok iyi düşünülmesi gereken bir dönemdeyiz. Etnik kökeni ne olursa olsun sizlerden ricam Kanaat önderleri olarak bu tür baskılara boyun eğmemeniz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Saffet Sancak 'a destek olmanızı Muhtarlarımızı hiçe sayan bu yönetime hep birlikte gereken cevabı verin siz değerli Muhtarlarımıza seçim sürecinde başarılar diliyorum "dedi.

 

 

 

Kalender 'in düzenlediği Kartepe Saklı bahçe kahvaltı programına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı da katıldı.

Sancaklı Kartepe 'nin değerli Muhtarları hepiniz Hoş geldiniz 12 İlçemiz var. Bunlardan bir tanesi Kartepe Doğasıyla paha biçilmez bizim için ancak mevcut yönetim Kartepe 'nin Dağlarını bazı Beyefendilere maalesef satmıştır. Nasıl Kocaeli Spor 'u bitirmeyi başardılar. On sekiz bin Sanayimiz var. Hava kirliliği Kartepe Halkı çekiyor vergiler başkalarına cebine gidiyor. Kanserle İnsanlarımız boğuşuyor. Yaklaşık üçyüzmilayar dolar gelirimiz var. Ancak Halk 'a üç kuruşluk hizmet yapmıyorlar. Ben Hırsız bunlar dediğim zaman neye dayanarak diyorsun diyorlar bir akrabalarına bakın seçim sürecinden sonra nasıl zengin oldular. Kameralarla Camiye gidip Namaz kılmakla olmuyor Müslümanlık veya dört ayda bir temizlik şirketlerine Camii temizleterek de olmuyor. Proje ihalesi yapıyorlar yapsınlar biz sorunları çözdük yıllardır hepimizi kandırıyorlar. Şehit Cenazesinde gözyaşı dökmeyenler Kürtçe şarkıdan anlamadıkları halde timsah gözyaşları akıtıyorlar. Terör bitti diyorlar 12 Polisle geziyorlar. Neden diye sorduğunda ise Terör tarafından tehdit ediliyoruz diyorlar hani bitmişti Terör siz Halk tan korktuğunuzu itiraf edin herkes görüyor Terörle el ele, kol kola gezdiğinizi siz kimi kandırıyorsunuz? Hangi partiyi tutarsanız tutun sevgili Muhtarlarım ama gelinen son noktayı göz ardı etmeyin seçim sürecinde sizler başarılar diliyorum "dedi.

Editör: TE Bilişim