Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır programının son bölümünde kentin sivil toplum örgütü temsilcileriyle basına kapalı bir görüşme yaptı. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu’na toplantıda yöneltilen sorulardan biri genel seçimlere parti olarak girmeyi tartışan HDP ile “olası” bir seçim ittifakının söz konusu olup olmadığına ilişkindi. Kılıçdaroğlu bu soruya verdiği, “Şu anda gündemimizde böyle bir ihtimal yok. Bu bağlamda HDP ile temasımız da yok. Ancak eski cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in de dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre” yanıtıyla olası ittifaka kapı araladığı öğrenildi.

KOMİSYONUN KARARINA UYACAĞIZ

Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütlerinin anadilde eğitim taleplerine ilişkin ise “Bilim insanlarından oluşturduğumuz komisyon yakında çalışmalarını tamamlayacak. Sorunu pedagojik boyutuyla ele alacak komisyon hangi kararı alır, hangi sonuca ulaşırsa, biz de o karara uyacağız” karşılığını verdi.

BİZE OY VERMENİZ LAZIM

Kılıçdaroğlu, “Çözüm Süreci’ne daha çok destek vermeli, sürecin içinde olmalısınız” yönündeki eleştirilere de “Süreç şeffaf değil ki nasıl olalım. AKP ve HDP milletvekilleri bile sürecin ayrıntılarını bilmiyor. Karayılan bile (PKK üst düzey yöneticisi Murat Karayılan) ‘AKP bizi oyaladı’ diyor. Tamam kiminle nasıl görüşülüyorsa, görüşülsün ama meclisten kaçırılmasın. Bir de bize bu bölgede oy vermeniz lazım. Hem çözümün parçası olmamızı istiyorsunuz hem de oy vermiyorsunuz” serzenişinde bulundu.

Editör: TE Bilişim