Ressam ve heykeltıraş Gencay Kasapçı’ nın 1994’ te yaptığı Mersin Adnan Menderes Bulvarı Göçmen Kavşağı’ nda bulunan 270 cm çapındaki Özgürlük Anıtı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ nin yaptığı peyzaj düzenlemesiyle değiştirildi. Seramik kuşlarının yerine anıt, Türk bayrağı haline getirildi.

Kocamaz açıklama yaptı

“Anıtın kendisinden habersiz değiştirilmesine heykeltıraş Gencay Kasapçı tepki gösterdi. Bunun üzerine Kocamaz yaptığı açıklamada ''İlk defa duyuyorum. Bilseydim müdahale ederdim. Hoca Hanım kabul ederse heykeli yeniden yaptırmak isteriz. Anıta bir araç çarpmış, arkadaşlar da onu kaldırmışlar. Hatta bayrak koymuşlar. Ben ‘Burada şey yok mu’ dediğimde ‘Araç çarptı’ dediler.” dedi.

O heykeli ben de çok severdim

Sanatçı Gencay Kaptan’la görüşmek istediğini söyleyen Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz şunları anlattı: “Beni Tarsus’ta iken heykelci başkan ilan ediyorlardı. Sanata benden duyarlı kimse olamaz. Bugün bunu duyunca, arkadaşlara da bir sürü fırça attım yani. Bu heykel gidip gelirken gördüğümde benim çok da hoşuma giderdi. Çok da güzel bir heykel, kuşların, martıların serbestçe koştuğu, uçtuğu bir görüntü”. 

Kaza olunca değiştirdik

BasınYayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hamit Küçükbatır da “Söz konusu kavşakta bir süre önce anıta bir motosiklet çarptı, bu nedenle yeni düzenlemeye gidildi” dedi. (Hürriyet)

Editör: TE Bilişim