Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in koruma ekibinde bulunan boksör ve güreşçilerden oluşan kalabalık bir grup, Mansur Yavaş'a saldırmaya teşebbüs etti.

Yavaş, olayın ardından şu açıklamayı yaptı: “Biz buraya gelirken salonda iki tane provokatörün olduğunu bize söylediler. Biz bunu bilerek geldik. Ben bunlara pabuç mu bırakacağım, bunlardan mı korkacağım. Onları buraya gönderen ağa babalarından korkmadım ki bunlardan korkacağım. Kolay değil 20 yıllık bir imparatorluk bitiyor. Böyle şeyler olacak. Ayın 31’inden sonra inşallah temiz bir yönetim gelecek, bu defterlerin hepsi açılacak ve tek tek tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız."


 

BİR YARALININ DURUMU AĞIR

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı da Twitter üzerinden saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. İl başkanlığının yaralı bir gencin bilincinin kapalı olduğunun bilgisini verdiği açıklama şöyle: "Bugün 12.00de İvedik Organize Sanayii Fora İş Merkezi'nde CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaş'ın ve örgütümüzün İvedik Organize esnafı ile yapmış olduğu toplantıya AKPli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Melih Gökçek'in gönderdiği boksör ekibi tarafından saldırı düzenlenmiştir. 'Ülkücüyüz' diyerek toplantıya katılan akabinde sallamalar ve silah çıkarıp toplantıya katılan esnafın, örgütümüzün, gönüllülerimizin üzerine saldıran 50-60 kişilik grup 'en büyük başkan Melih başkan' sloganları atarak küfürler ederek hem insanları yaralamış hem de binaya ve araçlarımıza zarar vermiştir. Toplantıdan 5 dakika önce İl Başkanlığımıza gelen provokasyon ihbarı gerçekleşmiş ancak önlem alma fırsatı maalesef olmamıştır. Aralarında bilinci kapalı bir gencimizin de olduğu yaralıları hastaneye sevk ettik."

MELİH GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün İvedik Organize Sanayii’nde meydana gelen olayla ilgili CHP il başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya tepki göstererek, “CHP Ankara İl Başkanlığı, ‘Melih Gökçek’in gönderdiği adamlar’ diyerek bana iftira atmıştır. Eğer benim gönderdiğimi ispat etmezlerse onursuzlardır” dedi. Gökçek yaptığı açıklamada olaydan internet sitelerinde çıkan haberlerden bilgisinin olduğunu belirterek şunları söyledi: “Edindiğim bilgiye göre olay bir vatandaşın Mansur Yavaş’a 'Davanı sattın' demesinden kaynaklanmıştır. CHP’liler iktidara geldikleri zaman insanların terör estireceklerini İvedik Organize Sanayii’ndeki son olayla açıkça göstermişlerdir. Bir vatandaşın tepkisini bile tahammül edemeyen CHP adayı Mansur Yavaş ve yanındakiler o vatandaşı resmen komaya sokmuşlardır. Vatandaşımızın hayati tehlikesi vardır. CHP’liler resmen cinayete teşebbüs etmişlerdir. Bunun sorumlusu Mansur Yavaş ve yanındaki saldırgan CHP’lilerdir. Daha sonra vatandaşın linç edildiğini gören çevredeki vatandaşlarda linç edilen vatandaşı zar zor CHP’lilerin elinden almaya çalışmışlar, bu sırada dışarıda hazır bekleyen CHP’lilerin saldırmaları üzerine de tam bir arbede yaşanmıştır. Olayların ardından yine basın yoluyla öğrendiğim kadarıyla CHP Ankara İl Başkanlığı, ‘Melih Gökçek’in gönderdiği adamlar’ diyerek bir açıklama yapmış, bana iftira atmışlardır. Benim gönderdiğimi iddia edip, ispat etmeyenler onursuzdur. Bu olaylar Ankara halkına ibret olmalıdır. Yarın CHP Ankara Belediyesini ele geçirirse Ankara sokaklarının terörden geçilmeyeceğinin net bir göstergesidir.”

Editör: TE Bilişim