Ankara için anket yaptıran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkan adaylığı için oyu yüzde 42’ye ulaşan Mansur Yavaş’ta karar kıldı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, ‘yüzde 30-34’te kaldı. Ak Parti’nin adayı Melih Gökçek ise CHP anketinde yüzde 38’i geçemedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara büyükşehir belediye başkan adayı arayışında sona geldi. Anketlerde CHP’yi yüzde 40’ın üzerine taşıdığı görülen eski Beypazarı Belediye Başkanı, MHP’nin 2009 Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş’la seçimlere katılma kararı aldı.

CHP’nin yaptırdığı anketlerde aday adaylıklarını açıklayan isimlerle ‘gayr-i resmi’ aday adayları olarak isimleri anılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un ‘yüzde 30-34’ bandında destek gördükleri ortaya çıktı. AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Melih Gökçek’in ise CHP anketlerinde yüzde 38’i geçemediği görüldü. Gökçek ile CHP’nin olası adayları arasında yüzde 4’lük bir fark olduğunu belirleyen CHP genel merkez yönetimi yaklaşık 2 ay önce ‘ön mutabakat’ sağladığı Yavaş ile yeniden masaya oturdu. Yavaş ile adaylığının yanı sıra CHP’nin az oy aldığı Kızılcahamam, Akyurt, Polatlı, Beypazarı gibi çevre ilçelerin adaylarının da değerlendirildiği bir dizi görüşme yapıldı. Yavaş’ın isminin de yer aldığı son anket çalışmasından ise “Aday Mansur Yavaş olursa parti oyu yüzde 40-42’ye ulaşır” sonucu çıktı.

MHP YANITI POZİTİF 

Hürriyet'in haberine göre; CHP genel merkez yönetimi son anketini de CHP tabanına dönük olarak yaptı. Parti tabanına “Yavaş’ın MHP kökenli oluşu, CHP’ye oy vermenizi etkiler mi?” sorusunu yöneltti. İlk sonuçların ‘pozitif’ geldiği anketin hafta başında tamamlanması bekleniyor. Yakın çevresine “Ankara’dan çok daha umutluyum. Ankara’da seçim kazanmak çok daha mümkün” değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu’nun Yavaş’ın adaylığını  yarın açıklaması bekleniyor. 22 Aralık’ta toplanacak CHP Parti Meclisi’nin onayına sunulması beklenen belediye başkan adayları listesinde İstanbul adayı olarak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmir için ise Aziz Kocaoğlu yer alacak. Mustafa Akaydın’ın isminin öne çıktığı Antalya’da “Menderes Türel’in AK Parti’nin üzerinde oyu olduğu” sonucuna ulaşan CHP son bir değerlendirme yapacak.

GÜZEL HALK ADAMI MANSUR YAVAŞ HAYIRLI OLSUN

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca, Twitter hesabından “Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş, Ankara’ya hayırlı olsun” mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden biri olan Karaca’nın attığı bu mesaj, ‘Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı kesin’ olarak yorumlandı. 2009 seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Mansur Yavaş, yüzde 27 oy almıştı.

Arkadaş önerisi: Aday ol

Mansur Yavaş’ın internet sitesinden yaptığı “Önümüzdeki seçenekler çok net. Ya bu oynanan oyuna sessiz kalıp bir 5 yıl daha aynı yönetimle Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetilecek ya da Ankara için adım atacağız” açıklaması, “CHP’nin teklifine olumlu yanıt verecek” diye yorumlandı. Yoğun bir hafta sonu geçiren Mansur Yavaş, 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığı Beypazarı’nda birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarıyla bir araya geldi, “CHP’den aday olsam nasıl karşılarsınız?’ diye sordu. Ankara’da da bir dizi görüşmeler yapan, telefon anketlerine devam eden Yavaş’a büyük çoğunluk, “Aday olmalısın” dedi. Nihai kararını bugün CHP yönetimine bildirecek Yavaş ise istişarelerinin devam ettiğini belirterek, “Yol arkadaşlarıma ve beni destekleyenlere sormadan hareket edemem. Çünkü bu kenti birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim