Kocaelispor'un başarıdan başarıya koştuğu, Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil ettiği 1990'lı yıllardaki efsane kadrosunda oynayan MHP adayı Saffet Sancaklı, İzmit İsmetpaşa Stadı'na gitti. Sancaklı, Türkiye 3'üncü Ligi'nde son sırada yer alan Kocaelispor'un durumuna üzüldüğünü, takımın bu hale gelmesinde kendisi dahil herkesin ayıbı olduğunu söyledi. Taraftarların 'Kaptan' olarak nitelendirdiği eski milli futbolcu Sancaklı, Kocaelispor'da ve TOKİ'ye devredilen, önümüzdeki günlerde yıktırılacak İsmetpaşa Stadı'nda çok güzel anıları olduğunu anlattı. Çim sahanın ortasına kadar giden, Saffet Sancaklı, şunları söyledi:

"RANT HERŞEYİN ÖNÜNE GEÇTİ"

"Sahaya inince duygulandım. Kötü oldum biraz. Burada çok büyük anılarımız oldu. Büyük başarılar elde ettik, büyük sevinçler yaşadık. Az da olsa üzüntülerde yaşadık ama onlar da güzeldi. Küresel ekonomi, rant meselesi herşeyin önüne geçti. Ama tabii Kocaeli'nde yeni stad, saha yapılır. Ama Kocaelispor'un durumu iç açıcı değil. Çok zor durumda. Kulübün buraya gelmesinde herkesin ayıbı var. Buna bizi de katabiliriz. Ama malesef bu şehri son 10 yıldır yönetenlerKocaelispor'un bu duruma düşmesine müsaade etmemeliydi."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

MHP'den 3 yıl önce siyasete atılan ve geçen ay Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Saffet Sancaklı, Türkiye sanayisinin yüzde 25'ininKocaeli'nde olduğunu hatırlatırken, "Yalnız Kocaelispor değil şehir küme düştü. Bizi çok üzüyor tabii" dedi. MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı şöyle devam etti: "Aktif olarak 3 yıldır siyasetin içindeyim. KocaeliBüyükşehir Belediye Başkan adaylığım açıklanalı 2 ay oldu. Çalışmalara başladık. Allah kısmet ederse 30 Mart'ta yapılacak seçimi kazanacağıma çok inanıyorum. Kocaeli halkının büyük bir teveccühü ve yönelmesi var. Allah kısmet eder de seçilirsem 31 Mart'tan sonra bu şehirle ilgili hazırladığımız projeler var. Hepsini hayata geçireceğiz. Bunlardan biri de spor projeleri. 'Bütün halka spor yaptır" diye bir projemiz var. Bunun içinde spor üniversitesi var. Allah kısmet ederse 31 Mart'tan sonra bunların hepsini uygulamaya başlayacağız. Vatandaşın gözünde hala 'Kaptan Saffet'im. Herkes 'Kaptanım' diyor. Tabii bu beni çok sevindiriyor. Bu şehirde 'Kaptan' olarak anılmak, hayatımız boyunca taşıyacağımız en önemli onurlardan birisi olacak."

Kocaelispor'u siyasi malzeme olarak kullanmak istemediğini, 2 aydan bu yanaKocaelispor'u ağzına bile almadığını söyleyen Saffet Sancaklı, "Kocaeli şehri, Büyükşehir Belediye Başkan olmam halinde Kocaelispor'un da ne olacağını biliyor. Kocaelispor'u her sene bir üst lige çıkarak eski o günlerine, hatta daha ileriye götürüceğim. Kocaeli halkına söz verdim. Bununla ilgili projelerimi de açıklayacağım. Projelerimi açıklarken de zaten detaylı olarak bilgi vereceğim" diye ekledi.

Editör: TE Bilişim