MHP Aydın Efeler İlçe Başkanı Mehmet Uysal, seçimde başarılı olamadıkları gerekçesiyle görevinden istifa etti. Uysal, “Bundan sonra partimin ve genel merkezimizin emrinde hareket ederek verilecek her türlü görevi yapmaya hazırım” dedi.

MHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Uysal, istifasını yönetim kurulu üyeleriyle birlikte partisinin ilçe teşkilatındaki basın açıklamasıyla duyurdu. Seçim çalışmalarında kendilerine destek veren başta kadınlar olmak üzere herkese teşekküre eden Uysal, şunları söyledi:

"Önceki yerel ve genel seçimler ile kıyasladığında, ilçe teşkilatımız partinin oyunu önemli ölçüde artırmıştır. 32 bin-33 bin bandında olan oylarda önemli bir yükseliş söz konusudur. Ancak bunu bir başarı olarak belirtemem. Siyasette amaç seçim kazanmaktır. Başarı da ancak seçim kazanıldığında söz konusu olabilecektir. Hele ki çok farklı kriterlerin ve etkenlerin söz konusu olduğu yerel seçimlerde, salt oy artışının ardına sığınmak kanaatimce bir başarı değildir. Matematik ve istatistik ilmi, rakamlara bakış açınızla istediğiniz gibi yorum yapabileceğiniz bir alandır. Ancak bir de insanların vicdanlarında getirdiği yorum vardır ki, rakamların her türlü karmaşasından uzak olup nettir."

"ÜLKÜCÜLÜĞÜM BAKİ KALACAK"

30 Mart’ta seçimleri kazanacaklarına teşkilat olarak inandıklarını ve kenetlendiklerini ancak istedikleri sonucu alamadıklarını belirten Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak gerek Efeler İlçesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi sonuçları, gerekse Efeler Belediyesi sonuçları, istenen neticeyi vermemiş ve dava arkadaşlarımızı mahzun bırakmıştır. Bulunduğumuz makamların istiklal, istikbal ve hayat bedelleri ödemiş ağabeylerimizin omuzlarında yükseldiği makamlar olduğu ve bu hareketin şehitlerinin kanları üzerinde yükseldiği bilinciyle sorumluluğunun farkında olan teşkilat başkanlarının da her türlü siyasi hesap, entrika ve riyadan uzak şekilde üzerine düşeni yapması gerektiği düşüncesindeyim. Zira hiçbir hesap Türk milliyetçiliği düşüncesinden ve ülkücü dünya görüşünden daha önemli değildir. Böyle bir ortamda MHP teşkilatlarının Aydın’da yeni bir kana ve heyecana ihtiyacı olduğu kanaatiyle MHP mensupluğum ve ülkücülüğüm baki kalmak kaydı ile partimin ve liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in her daim emirlerinde olduğumu belirterek 26 Temmuz 2009'tan bugüne büyük bir şerefle ve onurla yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Bundan sonra Genel Başkanımız ve teşkilatımız tarafından bana verilecek olan sorumluluğa, partim için çay dağıtmaktan, sandık başında beklemeye kadar her türlü misyona ve göreve hazırım."

Uysal’ın istifasının ardından Efeler İlçe Başkanlığı görevini geçici olarak İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Sayın Türk sürdürecek.

Editör: TE Bilişim