~~Taraf’ın, “Oy Hırsızlığı İçin İlk Dava” manşetiyle duyurduğu, 30 Mart seçimlerinde İstanbul Kâğıthane’deki sandıklarda oyların AKP lehine değiştirildiği yönündeki haberinin ardından MHP Kâğıthane İlçe Başkanlığı da harekete geçti. İddianamede “mağdur” sıfatıyla yer alan CHP Kâğıthane İlçe Başkanlığı’nın ardından, MHP de davaya müdahil olmaya hazırlanıyor.

MHP DAVAYA MÜDAHİL OLUYOR


Taraf’tan Aysun Yazıcı'nın haberine göre, haberinin ardından iki parti de Kâğıthane’deki oyların yeniden sayılabilmesi için harekete geçti. İki muhalefet partisi, haberin ardından toplantılar yaptı. Toplantılar sonucunda MHP İlçe Başkanlığı davaya müdahil olmaya karar verdi. MHP grubu pazartesi günü avukatları aracılığıyla davanın açıldığı Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunacağını söyledi.


OY TAHRİFATI ORGANİZE BİR ŞEKİLDE YAPILDI


Kâğıthane’deki şüpheli 35 sandık için halen yürüyen soruşturma olduğunu ve oyların yeniden sayılması için gerekli bütün başvuruları yapacaklarını söyleyen MHP Kâğıthane Belediye Başkan Adayı Ali Derindağ, oy tahrifatının tahmin edilenden daha büyük olduğunu söyledi. Taraf’a konuşan Derindağ, “35 sandıkta yapılan tahrifat tek bir kişinin yapabileceği bir iş değil. Oysa iddianamede tek bir şüpheli yer alıyor. Biz, sandıklardan gelen sonuçların bilgisayarlara girişlerinin yapıldığı sırada üç dört kişinin verileri yanlış girdiğini gördük. Biz bu tahrifatların organize bir şekilde yapıldığına inanıyoruz” dedi.


OLAY TEK KİŞİNİN ÜZERİNE YIKILIYOR


Davanın yetersiz olduğunu söyleyen Derindağ, şöyle devam etti: “Açılan dava ise bu açıdan eksik bir davadır. Bir ilin oylarının çalınması tek bir kişinin üzerine yıkılmak isteniyor. Bir sanıkla, dava yanlış yerlere yönlendiriliyor. Biz Seçim Kuru Başkanı’ndan şüpheleniyoruz.”


YÜZLERCE OYLA OYNANDI


İstanbul Kâğıthane’deki seçimlerde yapılan sahteciliği gözler önüne seren iddianamede, oyların kayda geçirilişi sırasında yapılan tahrifatlar anlatılıyordu. Seçim Kurulu’nun tespitine göre, 1033 nolu sandıkta AKP’nin ilçe belediye meclis oyu, sayım cetvelinde 91’di. Ancak oylar, birleştirme tutanağına 191 olarak geçti. Aynı sandıkta AKP’nin büyükşehir belediye başkanlığı oyunun 100 olarak çıktığı fakat birleştirme tutanağına 155 olarak geçtiği belirlendi. 1057 nolu sandıkta ise CHP’nin belediye meclis oyunun 84 olduğu, ancak 4 olarak birleştirme tutanağına geçtiği, AKP’nin aldığı 141 oyun ise, aldığı birleştirme tutanağına 221 oy olarak geçtiği belirlendi. Kurul, bu sandıkta da CHP’nin oylarının 84 olarak düzeltilmesini istedi. Bu şekilde 35 ayrı sandık tespit edilirken, 20 sandıkta ise herhangi bir hata bulunulmadığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim