Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl başkanlığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, 29 Mart 2014’te gerçekleştirilecek olan belediye başkanlığı ile ilgili yapılan seçim çalışmaları değerlendirildi.  Çalışmalar ile ilgili bilgi veren MHP Niğde İl Başkanı Nuri ERTAN şu görüşlere yer verdi:
  
“Bütün Niğdeli hemşerilerimizin malumu olduğu üzere belediye başkan adayını ilk açıklayan parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur. Nitekim aday adaylığı sürecinde de her iki aday adayımız da büyük gayret göstermişler ve “Niğde’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin mutlak suretle belediye başkanlığını alacaklarına olan inançlarını” çalışmaları ile ortaya koymuşlardı. Genel merkezimizin taktirleri neticesinde, Niğde’mizin adayı sayın Fikret ÇITIRGI olarak açıklanmıştır. Sayın Fikret ÇITIRGI aday adaylığı sürecinde olduğu gibi adaylığı netleştikten sonra da teşkilatlarımızın çizdiği program doğrultusunda yoğun bir çalışma programı ile “ Niğde’de MHP’nin belediyeyi neden kazanması gerektiğini” halkımızla paylaşmaya başlamıştır. 
  
Biz, bu çalışmalarımızda gördük ki, halkımız MHP’nin Niğde’de belediye başkanlığını kazanmasını arzulamakta ve adayımızla birlikte partimize olan teveccühünü ortaya koymaktadır. 
  
Milliyetçi Hareket Partisi, Niğde’nin meselelerini ve bu meselelere yönelik çözümleri bünyesindeki komisyonlar, akademisyenler, profesyonel ekiplerle ortaya koymuş ve yaşanılabilir bir Niğde’yi inşa etmek için 30 Mart 2014’e hazırlanmıştır.

Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak hedefimize kilitlendik ve Allah’ın izni ile NEFSİMİZE DEĞİL NESLİMİZE HİZMET anlayışı ile Niğde’mizde belediye başkanlığını kazanacağımızdan eminiz.  
Bu çıktığımız yolda bütün teşkilatlarımız, partililerimiz ve bize gönül verenlerle birlikte tek gayemizin Niğde’mizi ve Niğde’de yaşayanları gönül seferberliği ile kucaklamaktır. 

Hiç kimseyi ötelemeden ve menfaat beklentilerine girmeden gayesi Hak ve Hakikat ölçüsünde memleketine hizmet ideali ile dolu bir ekip ile Niğde Belediyesi’ni devralmaya hazırlanıyoruz. 

Bu yolda kendi şahsi çıkarları için pazarlık peşinde koşanlar hizmet kadromuz içerisinde yer alamayacaklardır. 

Şahsi emelleri, millete ve memlekete hizmet anlayışının önünde olan birkaç kişinin çırpınışları, Yaşatma İdeali için göreve talip olanları asla olumsuz etkilemez. Tam tersine Niğdeli vatandaşlarımız, yıllarca menfaati nerede ise oralara koşturup şahsi çıkarlarının peşine düşenlerin biz temiz hizmet anlayışı ile yola çıkan kadrolarımızda yer almamış olmasından dolayı bizlere olan güveni bir kat daha artmıştır.

Bütün bu değerlendirmeler ışığında diyoruz ki, Memleketine sevgi, milletine hizmet ve gönüllere huzuru esas alan Milliyetçi Hareket Partisi, Niğde’de belediye başkanlığı vazifesi için bütün hazırlıklarını tamamlamış ve görevi devralacağı günü beklemektedir.”

Editör: TE Bilişim