MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Politikada hedef, mutlaka belediye başkanı seçilmek, o koltuğa neye mal olursa olsun oturmak ve hırsını illa tatmin etmek olmamalıdır. Ayrıca geçmişte mensubu olduğu bir camianın maşeri vicdanını hatırlayıp ona uymak siyasete soyunanların hatırda tutması gereken bir erdemdir" dedi.

 

İDDİALAR ASILSIZ

Yalçın yaptığı yazılı açılamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in MHP binasına gelerek, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile baş başa görüşme yaptığı iddialarına yanıt verdi. İddiayı yalanlayan Yalçın, "Bu iddia asılsız, büyük bir yalan ve iftiradır. Melih Gökçek Sayın Genel Başkanımızın muhatabı olamaz. Bırakınız Genel Başkanımızla görüşmesini; yanına dahi yaklaşamaz" dedi.

 

Söz konusu iddiaların Bahçeli'yi yıpratmak amaçlı olduğunu savunan Yalçın, şunları dedi:

"Artık Melih Gökçek'in modası geçmiş, ipliği pazara çıkmıştır. Şimdiye kadar eşeği boyayıp katır diye politika pazarında satan Melih Gökçek'in, malı elinde kalmak üzeredir; bu yüzden de yeniden itibar görmek için bezirganlığın her türlüsünü denemektedir. Son dönemde Melih Gökçek'in MHP tabanına gönderdiği mesajları böyle okumak gereklidir.

 

MHP'lilerin ve ülkücülerin suyu Melih Gökçek gibilerle asla bir arada kaynamayacaktır. MHP'lilerin dokusuyla Gökçek ve benzerlerinin organizmaları asla uyuşmamış, birbirini tutmamıştır. Kendisi gibi dünya menfaati için AKP'ye kapılananların ve iktidarın nimetlerinden beslenenlerin de Milliyetçi-Ülkücü hareketle ilgisi ve bağı yoktur."

"MANSUR YAVAŞ MELİH GÖKÇEK'İN İZİNDEN GİDİYOR" İMASI

Yalçın açıklamasında, isim vermeden CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Mansur Yavaş'a işaret ederek şöyle devam etti:

"Şu günlerde mensubu olduğunu söylediği Milliyetçi Hareket'le alakası olmayan bir siyasi partiyle belediye başkan adaylığı için flört eden biri de, ilkesizlik ve Makyavelizmde Melih Gökçek'in izinden gitmektedir. Söz konusu belediye başkanı aday adayı, kendi yanlışlarını görmezden geldiği gibi, Melih Gökçek üzerinden MHP'ye yönelik suçlamalarını sürdürmektedir. Böyle birinin; fikir, ülkü ve prensip partisi olan MHP'yi suçlamaya hiç hakkı yoktur; bu haddi de değildir. Politikada hedef, mutlaka belediye başkanı seçilmek, o koltuğa neye mal olursa olsun oturmak ve hırsını illa tatmin etmek olmamalıdır. Ayrıca geçmişte mensubu olduğu bir camianın maşeri vicdanını hatırlayıp ona uymanın, aynı zamanda kendi onurunu da koruyacağını hesap etmek, siyasete soyunanların hatırda tutması gereken bir erdemdir."

Editör: TE Bilişim