Yaklaşan yerel seçimler arefesinde partilerin bazı illerde ittifak yapabilecekleri konuşulmaya başlandı. 

AK Parti için bu seçimlerde bir il çok önemli... CHP'nin kalesi olaraka nitelenen İzmir'i almak isteyen AK Parti, en önemli ismini buradan aday yapıyor. Kabinenin çalışkanlığı ve başarısı ile bilinen ismi Binali Yıldırım cuma günü adaylığını ilan edecek.

Peki ama AK Parti tek başına İzmir'i CHP'den alabilir mi? Anketlere bakılırsa bunun için bir ittifak şart görünüyor. 

MHP VE AK PARTİ İTTİFAK YAPSIN

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün dün verdiği röportajda ortaya attığı da işte bu ittifakla ilgili. 

Sabah Gazetesi'ne röportaj veren Akgündüz, AK Parti'nin İzmir için MHP ile ittifak yapmasını önerdi. Akgündüz buna karşılık da MHP'nin bir başka ilde AK Parti tarafından desteklenmesini öneriyor. 

İşte Akgündüz'ün dile getirdiği ittifak formülü;

- Bana göre burada Saadet Partisi ve MHP cephesine çok büyük görev düşüyor. Keşke İzmir'de AK Parti'yi MHP, Mersin'de de MHP'yi AK Parti desteklese. Doğrusu endişeliyim. Bir İstanbul kaybedilirse, Diyarbakır'a benzemez. Çok yazık olur.

EĞER İSTANBUL KAYBEDİLİRSE...

Akgündüz'en en büyük endişesi ise İstanbul için... Cemaatin, Mustafa Sarıgül'e destek vereceğini öne süren Akgündüz, "eğer bu ihtilaf sebebiyle bir kısım ehli iman gider de yanlış yerlere el verir, İstanbul yadellere düşerse, bunun sorumluluğu herkesindir" dedi.

Editör: TE Bilişim