MHP Genel Başkan adaylarından Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 1071 Malazgirt Zaferi’nin ruhunu yaşatmak için Muş’un Malazgirt ilçesine giderek Cuma namazını Alparslan Camii’nde kıldı.

MHP Genel Başkanlığına adaylığını, Alparslan Türkeş’in “Rize’den bir milletvekili çıkardığımız gün Türkiye’de tek başına iktidarız” sözüne atfen 9 Nisan 2016 günü Rize’de açıklayan Ümit Özdağ, büyük kurultay yürüyüşünü de yine sembolik anlamı olan bir şehirden; Muş, Malazgirt’ten başlattı. Alparslan Camii’nde Cuma namazı kılan Özdağ daha sonra yine Malazgirt’te bulunan ve Anadolu’nun fethini, Türkleşmesini sembolize eden Alparslan Anıtı’nı ziyaret etti. Ümit Özdağ, Meral Akşener ve kendisi hakkında ortaya atılan ihraç iddialarını değerlendirirken, “Kongreye giden  bir partide ihraç ya da disiplin sürecini  doğru bulmam. Özellikle MHP Genel Merkezi’nin sergilediği sert üslup partiye yakışmıyor” dedi.

Sert üslup kullanılmasın

“Kendisinin hukuki olarak ihraç edilmesinin mümkün olmadığını savunan Özdağ, şunları söyledi: MHP’de tansiyonu düşürmek ve sert üslubu terk etmek lazım. Devlet Bey keşke, “Divan Başkanlığını da ben yapacağım” dese. Mahkemenin belirlediği Çağrı Heyeti’ne ‘kim bunlar’ demenin, hukuken bir karşılığı yok. Genel Başkan devlet adamı kimliğiyle, hukuk normlarına uygun davranmalı. Türk siyasetinde de MHP’de de sert uslup kullanılmamalı. MHP’yi iktidara taşımak için hangi projelere sahip olduğumuzu söyleyelim. İktidara taşıdıktan sonra neler yapacağımızı halka açıklayalım. Genel Başkan çok dışlayıcı ve  sert bir yaklaşım sergiliyor. MHP’de ciddi bir değişim ve dönüşüm kaçınılmaz.

 

Editör: TE Bilişim