Siyasi partiler, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlanırken adaylarını belirlemek için hız kazandı. AKP, 7 Ocak’ta İstanbul için Murat Kurum’u duyurduktan sonra, yarın Ankara ve İzmir başta olmak üzere 17 büyükşehir ve 48 ilin belediye başkan adaylarını ilan edecek. AKP’nin Ankara için Turgut Altınok, İzmir için ise Hamza Dağ’ı tercih etmesi bekleniyor.

CHP, 22 Ocak’ta 200 civarında belediye başkan adayını daha açıklayacak. İYİ Parti ise Ankara ve İstanbul adaylarını henüz netleştiremedi ve bu illeri sona saklama kararı aldı. Yerel seçimler için seçim takvimi 1 Ocak’ta başladı. Siyasi partiler de birbiri ardına adaylarını kamuoyuna duyuruyor.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

AKP, Pençe Kilit Operasyonu’nda PKK ile girdiği çatışmada dokuz askerini kaybetmesi üzerine geçen Pazar günü yapacağı aday tanıtım toplantısını iptal etti.

Parti, yarın saat 14.00’te ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde 17 büyükşehir ve 48 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Erdoğan, Ankara’da anketlerde öne çıkan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aday göstermeye karar verdi.

Kaynak: BBC Türkçe- Ayşe Sayın