usak.tv'nin haberine göre; Gezinin paralarının Uşak halkının cebinden çıktığını ama Belediyenin proje gezisi dediğini iddia etti.

Haberde Başkan ve ekibi Uludağ'a gezi düzenlediğini vurgularken, parasını da Uşaklılara ödettiğini yazdı.

7 Nisanda Belediye Meclis kararı aldığını, bu gezinin Yolsuzluk iddialarına ses çıkarmayan, soru sormayan, Uşak Belediyesinin  borcu 150 Milyon TL'yi geçmesine rağmen kendisi eleştirmeyen bütün meclis üyelerine teşekkür etmek için düzenlediğini iddia etti.

Geziye eşlerinde katıldığını yazan usak.tv masraflarında yine Belediyenin ödeyeceğini yazdı.

Öte yandan geziye katılanların tembihlediği ve sosyal medyadan resim paylaşılmamasının istediği vurgulandı.

Gezinin maliyetini de hesaplan  usak.tv , Kişi başı yaklaşık 950 EURO ve bu masraflar Uşak Belediyesi Bütçesinden karşılanıyor yani 33*950= 31 Bin 350 EURO oda Türk parasıyla yaklaşık 123 Bin lira tutuyor, dedi.

yılda Uşak Belediyesi 150 Milyon TL den fazla borçlandırılırken, faturalar bile ödenemezken Başkan ve Meclis üyelerinin bu gezisi Uşaklıların tepkine neden olacağa benziyor.

İşte O Meclis Kararı Ve Geziye Katılanlar

33.İlave Madde 8: 
Balkan Derneği olarak, 11 – 17 Mayıs 2017 tarihlerinde İtalya’da Türk günü düzenlenmesi düşünülmüştür.

Ayrıca Belediyeniz içinde faydalı olacağını düşündüğümüz bütçe, performans programı ve stratejik plan çalışmalarında kurumsal kapasitenin artırılması amacı ile yaşam şartları zor olan bölgelerde belediyecilik ve şehircilik faaliyetlerinin yürütülüş şekli, hizmet kalitesi, imar planlamaları, şehir planlamaları, alt yapı çalışmaları gibi konularında incelenerek ilimiz gelişimine katkıda bulunacak projelerin üretilmesi amacı ile tetkik gezi düzenlemesi planladığı, Söz konusu Türk gününe ve tetkik geziye katılmak üzere, Belediye Başkanı, Meclis üyeleri ve beraberindeki heyetin görevlendirilmesi, harcırah ve masrafların karşılanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra; Balkan Derneği olarak, 11 – 17 Mayıs 2017 tarihlerinde İtalya’da Türk günü olarak düzenlenmiş olduğu tetkik geziye

Gurup Başkanları Ergün KIRDİNLİ, Mehmet KARAKOÇ ve Mehmet ALEV in sözlü olarak önerdikleri; Belediye Başkanı Nurullah CAHAN Ahmet Gökhan ÖZBAĞ, Emine YILDIRIM, Sevgi COŞKUN, Akın DEMİR, Mehmet YAŞAR, Hasan ERDOĞAN, Ercan ALKAN, Mesut ÖZBEY, Sedat AYDIN, Murat KİRİŞ, Salih KÜÇÜK, Mehmet KARAKOÇ, Rifat ALAKENT, Mustafa GÜNGÖR, Aynur YURTSEVER, Mustafa EKŞİ, Fadime Aylin DOKUR, Orhan TAMER, Nevzat YILMAZ, Erdoğan VAROL, Necmi DURSUN, Ufuk DÜZENLİ, Mehmet ALEV, Arslan ÖZKAN, Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk UĞUR, Kültür ve Sos.İşl.Müd.V. Yusuf GÖRGÜLÜ, Temizlik İşl.Müd.V. İsmail ÜNAL, İtfaiye Müd. Nurullah FURUNCU, Ulaşım Hiz.Müd.V. Kemal YİĞİT, Ali GENÇ ve Habib ZEYBEK in Müdürlük yazısında belirtildiği şekliyle görevlendirilmelerine, harcırah ve masraflarının karşılanması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Editör: TE Bilişim