NİĞDE HAVAALANI 2018 YILINDA DA HAVADA KALDI

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından 1996 yılında temeli atılan Niğde Havaalanı’nda, o gün göreve başlayan bekçi bile emekli oldu ama bu süre içinde 1 tabela, 2 direk ve bekçi kulübesinden başka bir şey yapılmadı.

GERİDE 2 DİREK, BEKÇİ KULUBESİ VE TABELA KALDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde 22 yıl önce temeli atılan ve her seçim döneminde söz verildiği halde yapılmayan havaalanın boş alanını gezdi.  1995 yılında programa alınıp 1996 yılında temeli atılan havaalanın tabelasının önünde açıklama yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Her seçim döneminde cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar gelir, havaalanının seçimden sonra yapılacağını vaat eder. Ancak 22 yıldır havaalanı yapılmadı. Temelinin atıldığı gün göreve başlayan bekçi buradan emekli oldu gitti ama ne yazık ki havaalanı için hiçbir şey yapılmadı. Geriye 2 direk, bekçi kulübesi, bekçinin görev yaparken oturduğu boş ev ve bir tabela kaldı” dedi.

HAVAALANI NİĞDE İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Havaalanın, sanayinin gelişmesi, üniversitenin desteklenmesi, Niğde dışında yaşayan Niğdelilerin memleketlerine gelip gitmelerinin kolaylaştırılması anlamına geldiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde Orta Anadolu’da tarım ve hayvancılığın geliştiği bir şehir. Yurtdışında çok sayıda hemşerimiz var. Üniversitemizde 28 bin öğrencimiz var. Öğretim üyelerinin buraya gelip gitmeleri, tıp fakültesi hayalinin gerçekleşmesinin yolu havaalanından geçiyor. Niğde ve Bor’da organize sanayi bölgelerimizde sanayi kuruluşlarımız var. Dericilikle ilgili sanayi tesislerimiz var. Yurtdışına ihraç ürünler gönderiliyor. Oradan gelen işadamları var. Sanayinin gelişmesi, organize sanayi bölgelerinin büyümesi, üniversitenin gelişmesi için bu bölgeye havaalanı açmak zorunlu ve ihtiyaçtır” diye konuştu.

İKTİDAR OYALIYOR

İktidarın Aksaray, Niğde ve Konya’nın Ereğli ilçesine ortak havaalanı yapılacağı yönünde söz vererek, bu üç bölgeyi de yıllardır oyaladığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Burası için nüfusun havaalanı kapasitesini karşılamayacağı gibi yanlış bir kanı var. Niğde’nin nüfusu havaalanı için yeterlidir. Çünkü Rize’nin nüfusu Niğde’den küçük olmasına rağmen oraya havaalanı yapıldığına göre, Niğde’ye de tabii ki havaalanı yapılabilir” dedi.

Editör: TE Bilişim