İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ersoy, il başkanlığı görevine geldiği 8 Şubat 2015 tarihinden günümüze kadar yönetim kuruluyla birlikte iki genel seçim ve birreferandum süreci yaşadıklarını söyledi.

Bu süreçlerden alınlarının akıyla çıktıklarını belirten Ersoy, "Elimizden gelenin en iyisini ortaya koymak adına gecemizle, gündüzümüzle çalıştık. Ailelerimizden, işlerimizden fedakarlık ettik. Söz konusu partimiz olunca tüm dertlerimizi unuttuk. Değerli dava arkadaşlarımızla birlikte sırt sırta, omuz omuza mücadele ettik." dedi.

Özellikle 1 Kasım seçimlerinin ardından partilerinin planlı olarak hedef alınmaya başlandığına dikkati çeken Ersoy, şunları kaydetti: 

"Keşke önümüze çıkan zorluklar sadece seçim çalışmalarından ibaret olsaydı. Özellikle 1 Kasım seçimleri sonrasında baş gösteren, 16 Nisan referandum süreci ve sonrasında da devam eden partimizi hedef alan saldırılara maruz kaldık. O günden bugüne MHP Kayseri il teşkilatının neferleri olarak liderimizin yanında saf tuttuk. Her platformda haklılığımızı savunduk. Her türlü mücadeleyi verdik. Yılmadık, yıkılmadık. 'Burası Kayseri, burada oyun bozulur' dedik ve dik duruşumuzla 15 Temmuz gecesi alçaklıkta sınırlarının olmadığını öğrendiğimiz FETÖ'cü hainlerin desteklediği kuklalara partimizi ve ülkemizi teslim etmeyeceğimizi gösterdik. 16 Nisan referandumu sürecinde ilimizde gerçekleştirdiğimiz mitinge katılım ve referandumsonucundaki rekor 'evet' oyu, Kayserili hemşehrilerimizin genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli'ye olan güvenini herkese gösterdi. Liderimizin ağzından çıkan her söz bizler için emirdir. Kayseri'deki ülküdaşlarımın kulakları her türlü fesada sağır, gözleri her türlü fitneye kördür."

"Türkiye'de ilk kongreyi Kayseri teşkilatı yaptı"

MHP Kayseri teşkilatının, ilçe kongrelerini tek adaylı, birlik ve beraberlik içerisinde tamamlayarak tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Ersoy, "Liderimiz Devlet Bahçeli'nin 'MHP bitti diyenlere Kayseri il teşkilatımız Türkiye'de ilk kongreyi yaparak gerekli dersi vermiş ve ilk ilçe kongresinden son ilçe kongresine kadar tek adaylı olarak kongrelerini tamamlayarak büyük bir başarı elde etmiştir' sözleriyle övgüsüne mazhar olan teşkilatımızın, il kongremiz aracılığıyla aynı dersi tekrarlayacağına inancım tamdır." diye konuştu.

21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirecekleri kongreden hemen sonra, göreve geldikleri ilk günün azmiyle çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini aktaran Ersoy, davalarını hak ettiği yere taşıyacaklarını kaydetti.

Kongrede tekrar aday olduğunu açıklayan Ersoy, "Bugüne kadar başardıklarımızı referans noktası sayıp, daha ileri hedefleri gerçekleştirmek adına, daha çok çalışmak, yılmadan mücadele etmek için gerçekleştireceğimiz kongrede tekrar adayım. Rabbim bizi çıktığımız yolda muzaffer eylesin. 21 Mayıs Pazar günü Kadir Has Kongre Merkezinde başlayacak il kongremize tüm Kayserili hemşehrilerimiz davetlidir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim