Yüreğir İlçe Kaymakamlığını 2015’ten bu yana sürdüren Fatih Genel, sosyal medyadan paylaştığı adrenalin dolu fotoğraflarla herkesi şaşırttı. Kaymakam Genel’i Facebook adresindeki hesabında, derin uçurumların kenarında oturup doğayı seyrederken ya da koşan bir atın üzerinde ok atarken görmek mümkün.

‘ZİHGİR’ ÜRETİYOR

Aynı zamanda usta bir okçu olan Yüreğir Kaymakamı Genel, eski okçuların kullandığı ‘zihgir’i (yayı geren parmağa takılan araç) kendisi üretiyor. Genel, son olarak Adana El Sanatları Festivali’nde stant açarak zihgir yapımını, meraklılara öğretti.

Tarihin kalıntılarını, doğanın güzelliğini barındıran ve "Torosların damı" olarak adlandırılan Mersin'in Tarsus ilçesindeki Gülek Kalesi, uçurumun kenarında duruluyormuş görüntüsü veren fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Manzarayı görmek için vatandaşlar çevre illerden de gelmeye başladı. At binerek ok atma yeteneğiyle tanınan Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de Gülek Kalesi'ne giderek manzaraya karşı fotoğraf çekilip sosyal medya hesaplarında paylaştı. Uçurumun kenarındaymış gibi oturarak poz veren Kaymakam Genel'in fotoğrafını gören bazı kişiler, "Kaymakam beyde komando ruhu var maşallah" yorumunu yaparken bazı kişiler ise "Dikkat sayın kaymakamımız" yorumunda bulundu.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Gülek Kalesi, uçurumun kenarında duruluyormuş görüntüsü veren fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Tarihin kalıntılarını, doğanın güzelliğini barındıran ve son dönemlerde sosyal medyada yayılan fotoğraflarıyla ünü artan Gülek Kalesi, konumu itibarıyla "Torosların damı" olarak adlandırılıyor.

Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Gülek Boğazı'na hakim tepede bulunan kaledeki bir nokta ise konumuyla, doğayla baş başa kalıp eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek isteyenlerin uğrak yerlerinden oldu.

Normalde alçakta bulunan nokta, fotoğraf çekiminde, aşağı bölüm gösterilmediği zaman, uçurumun kenarında durulduğu hissi uyandırıyor. Kadrajlamayla "uçurumun kenarında bir kayada oturulup aşağıdaki otobanın izlendiği" görüntüsü verilen fotoğrafların çekilebildiği bölgenin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

Gülek Mahallesi Muhtarı Cafer Ertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalenin tarihte önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Doğu Roma ve Roma dönemlerinden sonra kalenin Ramazanoğulları'na geçtiğini ifade eden Ertan, Osmanlı'nın sonuna kadar da bu tarihi yerin aktif kullanıldığını dile getirdi.

Gülek Kalesi'nin Çukurova ile İç Anadolu Bölgesi'nin geçiş noktasında bulunduğunu anlatan Ertan, şöyle konuştu:

"Bin 650 rakımında olan bir kale. Yüksekliğiyle her yere hakim konumda. Son günlerde buranın fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı ve insanlar buraya yoğunlukla gelip gitmeye başladı. Bir cazibe merkezi oldu Gülek Kalesi. Manzarası mükemmel.

Tarsus ve Adana'yı, Gülek Kalesi'nden seyredebilirsiniz, tamamen açık havada. İnsanlarımız buraya geliyor. Fotoğraf çekiyor, doğa sporları yapıyor. Burada evlenme teklifleri bile yapan var. Gelin ve damat gelip dış fotoğraf çekimini yaptırıyor. Çok farklı ve güzel sahnelere şahit oluyor burası."

Editör: TE Bilişim