MHP’NİN ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SABRİ ŞENEL

MHP’nin il ve ilçe başkan adaylarının açıklandığı coşkulu toplantıda MHP, Ümraniye Belediye Başkanlığı’na Sabri Şenel’i aday gösterdi.

MHP’nin 30 Mart yerel seçimleri için 3. Etap Aday Tanıtım Toplantısı Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. MHP’nin il ve ilçe başkan adaylarının açıklandığı coşkulu toplantıda Ümraniye Belediye Başkanlığı’na Sabri Şenel aday gösterildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda partililere seslenen Bahçeli, “İstanbullu kardeşim ne AKP’ye ne CHP’ye mahkum değildir. MHP’yi yok sayanlar 30 Mart’ta mahcubiyetten sokağa çıkamayacaktır. Biz gülün sarısına bakmayız, başın toplusuna bakmayız. İstanbul'u onların emellerine teslim etmeyiz" dedi.

Bahçeli, "Bu seçimlerin telafisi yoktur. Görmek lazım ki ülkemiz bıçak sırtında. Bu seçimler Cumhurbaşkanı ve genel seçimlerTürkiye'nin istikbalini belirleyecek" diyerek şöyle devam etti:

"Kısır çekişmelerin tarafı olmak geleceğimizi sabote etmek. Gruplaşmaya zemin hazırlamak anlaşmazlıklara sebep olacaktır. Başarıya duyduğumuz bağlılığı kimse zaafa uğratmamalı. Asılsız küslükler, suizanlar gönüllerini donduracaktır. Kucaklaşmak varken kutuplaşmak zarardır. Kardeşlik varken düşmanca tutum içinde olmak hiçbir vicdana sığmaz. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık. Zalimliğin her çeşidine gövdemizi siper ettik. Aziz milletim hizmetkarlarını dört gözle beklemektedir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Aday olamayan arkadaşlarımızın arasında kırgınlık olmamalı.

Biz hainlere kucak açmadık, İmralı'ya sevdalanmadık, Kandil'e boyun eğmedik. Çünkü biz adı belli kimliği net nerede durduğu açık MHP'yiz. İçimiz de dışımız da birdir. Vatanımız bayrağımız devletimiz de birdir. 30 Mart seçimleri; sadakatın ve ihanetin seçimi, Haramın ve helâlin seçimi olacaktır. Artık Türkiye'yi içten çökertmeye azmetmiş AKP'nin devri kapanmalıdır. Erdoğan'a daha ne kadar tahammül edilecek. Bunların yetmedi mi çaldıkları aşırdıkları yüzsüzlükleri rezillikleri başarısızlıkları, yetmedi mi ihanetleri?"

İstanbul'da 20 yıldır, "haramzadeler suç örgütleri AKP vizeli rantiyeciler" faal olduğunu iddia eden Bahçeli, "İstanbul'un başında 20 yıldır Recep Tayyip Erdoğan ve zihniyeti musallat olmuştur. 20 yıldır haramzadeler suç örgütleri AKP vizeli rantiyeciler faaldir. İstanbul suça teslimdir. Asayişsizlik diz boyudur. 20 yıl öncesine göre İstanbul'da trafik çilesi bitmiş midir? Şehir için seyahatlerde en küçük bir düzelme görülmüş müdür? Kaçak yapılaşma durmuş mudur? Sosyal ve ekonomik problemler çözülmüş müdür? Düzgün ve dengeli şehirleşme sağlanmış mıdır? 20 yıldır yapılan ve bizim görmediğimiz neler var İstanbul'da?" diyerek şöyle devam etti:

"İstanbul'un tutacak bir yanı kalmamıştır? Suriyeli sığınmacılarla birlikte caddeler boyu dilenciler patlamış sokaklar kabusa dönmüştür. Eşitsizlik ahlaksızlık bölüşümdeki adaletsizlik ve ihmalkarlık milyonlarca İstanbulluyu mahvetmiştir. İstanbul 20 yıldır hikaye dinlemiş boş sözlerle oyalanmıştır. İstanbul'da MHP'yi hesaba katmayanlar 30 Martta hak ettiği cevabı alacaktır sokağa bile çıkamayacaktır. İstanbullu kardeşim ne AKP'ye ne CHP'ye mahkum değildir. MHP'yi yok sayanlar 30 Mart'ta mahcubiyetten sokağa çıkamayacaktır. Biz gülün sarısına bakmayız, başın toplusuna bakmayız. İstanbul'u onların emellerine teslim etmeyiz.

Kürdistan için mesai harcayanlar vakit geç olmadan bundan vazgeçmelidir. Bu şeref yoksunları yaptıklarının ceremesini çekeceklerdir. Ayrıca terör suçundan hüküm giyenlere siyaset yolu açılmış ve demokrasi paketleriyle Türkiye'nin bağrına hançer saplanmıştır. Başbakan Erdoğan İmralı canisini siyasete taşımak ve PKK'yı genel af ile taltif için olağan üstü gayret harcamaktadır. Başbakan Erdoğan ihanetten milli vicdanlarda müebbet cezaya çarptırılacaktır. Ön kapıdan kömür ve makarna girerken arka kapıdan Kürdistan girmekte ve Türklük çıkmaktadır."

SABRİ ŞENEL ÜMRANİYE ADAYI

Bahçeli’nin konuşmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadi Durmaz, MHP’nin il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Durmaz, MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını işadamı Rasim Acar olarak açıklarken; Ümraniye Belediye Başkan adayının ise Sabri Şenel olduğunu belirtti.

SABRİ ŞENEL KİMDİR?

Sabri Şenel, 1961 yılında Gümüşhane merkeze bağlı Kabaköy’de doğdu. İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. İstanbul Eğitim Enstitüsü Matematik bölümüne girdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi işletme fakültesini 1982 yılında bitirdi. Askerliğini 1984 yılında Trabzon’da yaptı. PTT Genel Müdürlüğü ve çeşitli bankaların müfettişlik sınavlarını kazanmasına rağmen serbest çalışmayı tercih etti. Serbest muhasebeci mali müşavirliğin yanı sıra trafik ve çevre bilgisi öğretmeni. Ümraniye, Çekmeköy ,Sancaktepe ilçelerinde faaliyet gösteren sınav dergisi dershanelerinin, Time dil okullarının, Göksu sürücü kurslarının ve meslek kurslarının kurucusu ve halen işletmecisi.

Şenel, İstanbul Gümüşhaneliler derneği kurucu başkanı olarak on yıl başkanlık görevinde bulundu. Çeşitli spor kuluplerinde cami derneklerinde yöneticilik yaptı. Gümüşhane merkez Kabaköy derneği kurucusu ve 13 yıl başkanlığını yürüttü. Anadolu aydınlar ocağı yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Şenel, Ümraniye ilçesinde 4 dönem MHP ilçe başkanlığı yaptı. İstanbul il başkanlığı yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1999 mahalli idareler seçimlerinde Ümraniye belediye başkan adayı oldu. 2004 yılı mahalli idareler seçimlerinde yine belediye başkan adaylığı yaptı. 2007 ve 2011 yılı genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu.

//ÜMHA// Ümraniye HABER Ajansı

Editör: TE Bilişim