Dörtyol ilçesinde, evlerinin önünde oyun oynarken nereden geldiği belirlenemeyen kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Sıla Önal'ın adı evlerinin yakındaki parka verildi.

Geçtiğimiz ramazan ayında Ocaklı Mahallesi'nde evlerinin önünde arkadaşlarıyla oyun oynarken yere yığılan ve kaldırıldığı hastanede başına mermi isabet etmesi neticesinde yaşamını yitirdiği belirlenen Sıla'nın adı parkta yaşatılacak.

Sıla Önal'ın dedesi Ali Şahin Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada torunun adının parka verilmesinin kendilerini biraz da olsa teselli ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Sıla zaten bu parkı çok severdi sürekli burada otururdu onun adını burada yaşatacağız, bu parka gözümüz gibi bakarız. Artık insanlarımız ölmesin havaya ateş etmeyi bıraksınlar. Bizler üzüldük, başkaları üzülmesin. Bu parka kızımızın isminin verilmesi bizleri biraz teselli etti. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz, geçtiğimiz ramazan bayramında torunumu kaybetmiştim bu bayramda artık adı parklarda yaşayacak, tek tesellimiz bu."

Anneanne Ayşegül Çelenk de "Artık torunumuzun adı burada yaşayacak inşallah başka Sılalar ölmez.'' dedi.

Belediye görevlilerince parka asılan Sıla Önal Çocuk Oyun Parkı tabelasında, "Meleğimiz Sıla diyor ki başka çocuklar annelerine sıla olmasın. Silah sıkmak cesaret değil, cehaleti gösterir." yazısı dikkati çekti.

Kaynak: aa