2011 yılında Suriye'nin Dera kentinde 15 öğrencinin tutuklanmasıyla başlayan iç savaşın 8 yılında en çok etkilenen sınır illerinin başında Kilis geliyor.

Son beş yılda Kilis esnafı zor günler geçiriyor. Öncüpınar sınır kapısının Mart 2013 yılından itibaren yaya ve normal araçlara kapatılmasının ardından sınır ticareti bitti.

Küçük ve orta ölçekli esnaflar ile Kilis halkı gerek araç ile gerekse yaya olarak, Suriye'ye gidip gelerek sınır ticareti yapıyorlar. Türk vatandaşlarına sınır kapsının kapatılmasının ardından, sınır ticaretinin bitmesiyle Kilis esnafı da zor duruma düştü. Bir çok esnaf ve iş bulmayan bazı vatandaşlar büyük şehirlere göç etti.

MEMİRLER: ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATACAĞIZ

Kilis Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına bir dönem aradan sonra ikinci kez seçilen Başkan Şevket Memiler, "Bilindiği üzere ilimizdeki küçük ve orta ölçekli esnaflarımız sınır ticareti ile kalkınıyor ayakta duruyordu. Suriye'deki iç savaşın başlamasıyla sınır ticareti kapatıldı. Sınırımızda yaşanan savaştan dolayı da ilimizi atılan roketler esnaflarımızı ve halkımızı zor durumda bıraktı. Devletimizin yoğun çabası sonucu sınırımızda terör olayları bitti. Artık hem Kilis halkı hem de esnaflarımız Kilis'te huzur içinde yaşıyor. Biz başkanlığımız olarak gerekli girişimlerde bulunarak esnaflarımız için neler yapabiliriz. Esnaflarımızın yeniden kalkınması için gerekli adımları atarak sorunlarını çözmeye çalışacağız" dedi.

Habererk/Lokman HAPPANİ/KİLİS

Editör: TE Bilişim