Pazaryerinin belirlenmesi ile birlikte bölgede çalışmaların başladığına dikkat çeken Gençoğlu, 28 Nisan’a kadar çalışmaların temel atmaya hazır hale getirileceğini ve dev projenin temelinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atılacağını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, adeta dedikoduya dönüşen Eski Garaj Yeni Proje çalışmalarıyla ilgili söylentilere noktayı koydu. Zemin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gençoğlu, “Biz projemizin ihalesini yaptık ve ardından yer teslimini yaptık. Yer teslimini yaptıktan sonra yüklenici firma, zemin etütlerinin yeniden tetkik edilmesi konusunda bir dilekçe verdi. Biz de bu zemin etüt çalışmalarını ve zemin iyileştirme çalışmalarını üniversite hocaları nezdinde profesörlere giderek incelemesini yaptırdık. Ufak tefek değişiklik önerileri oldu ve onun üzerinde bir mutabakata vardık. Öyle kamuoyunda bahsedildiği gibi müteahhide 30 milyon lira verilecek gibi bir durum söz konusu değil. Yani öyle ilave verilecek gibi sözler tamamıyla kulaktan dolma bilgilerdir” dedi.

Projenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında anahtar teslim götürü bedel şeklinde ihale edildiğini de sözlerine ekleyen Gençoğlu, “Projede ne gerekiyorsa yüklenici firma bunları yapmak zorundadır. Bu yasayla birlikte projede öngörülmeyen hususlar için yüzde 10 keşif artışı maddesi vardır. Bu tabi zemin iyileştirme için değil. Değişik hususlar için ileride imalatlarda, projede değişiklikler olabilir, bunlarla ilgili yasada bir madde var. Bunu kullanırsınız kullanmazsınız, bu inşaatın devamı esnasında ortaya çıkacaktır. Ama şunu net bir şekilde ifade edeyim, zeminle ilgili bir para ödeneceği, 30-35 milyon gibi bir rakam söz konusu değil. Biz öncelikle projemizin doğruluğunu tespit ettik, doğruluğunu onaylattık. Ufak tefek değişiklikler yapıldı ama bunlar rakam boyutunda artışı gerektirecek bir boyutta değil” diye konuştu.

Temeli Devlet Bahçeli atacak

Zemin konusundaki söylentilerin siyasi malzeme olarak kullanıldığına da dikkat çeken Gençoğlu, “İnşaatımızın asıl başlamama nedeni zemin değil. Yani bu kulaktan dolma bilgilerle bu bilgiler alınmış ve bunu siyasi olarak kullanıyorlar. Zemin iyileştirme çalışmaları bütün olarak başlamak zorunda. Bu bütün başlangıcı gerçekleştirebilmeniz için pazaryerinin olduğu bölgenin de boşaltılması gerekiyor. Yani bizim pazaryerini bahane ediyormuşuz gibi yaklaşımlar son derece yanlış. Mesela orada inşaat devam ederken pazaryerinin orada olması çok büyük bir sıkıntı ve tehlikeli bir husustu. Ocak ayında da Pazarcılar Odası’nın kongresi vardı. O kongreye kadar bekleyelim dedik. Ondan sonra da yer tespit çalışmaları uzadı ve sonunda UKOME kararıyla bu yer tespit edildi. Şimdi orada sökülme ve çevreleme devam ediyor. Ay sonunda da Liderimiz Devlet Bahçeli’nin katılımıyla temeli atılacak. Temele hazır hale getirmek için inşaat çalışmaları hemen başlayacak. Şantiyenin kurulmasıyla birlikte çalışmalar en kısa sürede başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Manisalılar müsterih olsun”

Herhangi bir ilave ödeme olmadığı konusunda Manisalıların rahat olmasını isteyen Gençoğlu, projenin gözde bir proje olduğunu ve Manisa’nın prestijini arttıracak önemde bir proje olduğunu söyledi. Gençoğlu, şöyle konuştu: “Eğer bizde zeminle ilgili bir problem olsaydı pazaryerinin yeni yerinin belli olmasıyla birlikte çalışmalara hemen başlayamazdık. Başladığımıza göre hiçbir sıkıntımız yok. Bunu kamuoyuyla paylaşmak isterim. Tabi çok büyük bir proje. Manisa’nın prestijini arttıracak ve vizyonunu değiştirecek bir proje. Herkesin de gözünün bu projede olduğunu da biliyoruz. O yüzden Manisalılar müsterih olsunlar. Belediyemizin ve devletimizin 1 kuruşunu heba etmeyecek şekilde çalışmaların titiz bir şekilde yürütülmesi için elimizden gelen bütün çabayı ve gayreti sarf edeceğiz. Orada büyük ve güzel bir eseri ortaya çıkaracağız. Biz yaptığımız her çalışmayı kanun, nizam ve yönetmelikler ışığında yapıyoruz. Zaman zaman inşaat süreciyle ilgili Manisa halkını da bilgilendireceğiz. Manisalılar müsterih olsun. Ne fazla, ne de ilave bir ödeme söz konusu değildir.”

Kaynak: iha