Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Fatih Altaylı yazdı:

Geçmiş seçimlerde, AK Parti’nin belediye başkan adayları çok önceden belli olur, aday açıklama günü gelmeden kimin aday olacağı hemen herkes tarafından bilinir, günü geldiğinde de iktidar partisi adaylarını herkesten önce açıklardı.

Bu kez ise durum farklı.

AK Parti bir türlü adaylarını belirleyemiyor, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde istişareler hâlâ sürüyor.

İstanbul’da bazı isimler ortalıkta dolaşır ve üzerlerine aday toto oynanırken, aylardır birkaç isim üzerinde yoğunlaşılıyor.

Bunlar sırasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski İstanbul Valisi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, eski TOKİ Başkanı Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu.

Bir ara konuşulan AKP İstanbul İl Başkanı Kabatepe’nin adı ise çoktan gündemden düşmüştü.

Dün gece, AK Parti’nin İstanbul adayını belirleme konusunda önemli gelişmeler oldu.

Son günlerde adı çok ön plana çıkan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya aday olmak isteyip istemediği soruldu. Yerlikaya “İsterim” dese idi muhtemelen üç kişilik kısa listeye girecek ve yine büyük olasılıkla AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacaktı.

Ancak Yerlikaya “İstanbul adayı olmak gibi bir düşüncem olmadığını kısa süre önce kamuoyuna açıkladım. Aday olursam kendi sözümü yemiş olacağım. Siyaset tecrübem de yok. Dün dua istediğim İstanbullulardan bu kez oy istemek yakışık almaz” diyerek İBB Başkan adaylığına sıcak bakmadığını belirtmiş.

Ali Yerlikaya yakın çevresine İçişleri Bakanlığı’nı bırakmasının, toplumda oluşan çetelerle mücadele ediliyor fikrini de zayıflatabileceğini söylüyormuş.

Anlaşılan o ki, Yerlikaya, AKP’nin İstanbul adayı olmayacak. Velev ki, Erdoğan çok ısrar etsin.

Murat Kurum’un adı da listeden düşmüş. Kurum’un aşırı istekli tavrı ve İBB başkan adayı olmak için şu ana kadar ciddi paralar harcamış olması iktidarın Kurum ismine soğuk bakmaya başlamasına neden olmuş. Ayrıca milletvekili sayısında düşüş olmasını istemeyen parti yönetimi de, milletvekillerini aday yaparak kaybetmek istemiyor.

Görünen o ki, İstanbul’da ibre giderek Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’a doğru dönüyor.

Ancak hâlâ İmamoğlu adı AK Parti’yi İstanbul’da ciddi biçimde ürkütüyor.

Bu yüzden de muhtemelen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri bir Cumhurbaşkanlığı seçimi havasında geçecek.

Muhtemelen 2027 ya da 28’in provası gibi olacak!

Editör: Habererk Com