Günümüzde yeşil çay, dünyanın en popüler içeceklerinden sayılıyor. Hatta içme suyundan sonra en fazla yeşil çayın tüketildiği istatistikler tarafından kanıtlanmıştır. Yeşil çay, öncelikle yeşil çay ve siyah çayda bulunan bir aminoasit olan theanine içeriz. İçerik genellikle kuru çayın yüzde 1-2'sinde veya 200 mililitre çayda yaklaşık 60 miligram olarak bulunmaktadır. Bu madde özellikle, kan sistemine ve daha sonra beyne 30 dakika içinde emilebilen l-theanine formunda bulunur, bu da stresi oldukça azaltır.

Alfa beyine olan etkileşimi

Elektroensefalografik (eeg) aktiviteler üzerindeki etkisini incelemek amacıyla yapılan bir araştırmada, yaşları 21-55 arasında değişen 12 kişi arasında bir deney yapıldı. 

Katılımcılara her 10 dakikada bir yeşil çay içmeleri talep edildi. Beyin dalgasına ve sürece olan etkisi deneysel tasarım ile test edildi. Bu çalışma, yeşil çay içtikten sonra alfa beyin dalgasının gösterildiğini kanıtladı. Yeşil çayın kümülatif olarak içilmesi sırasında alfa beyin dalgasının sıklığı 10. dakikadan itibaren önemli ölçüde saptandı. Bununla da birlikte, alfa beyin dalgasının spektrumu da 30. dakikada yeşil çay içtikten sonra önemli ölçüde değişti.

Alfa beyin dalgaları nedir?

Alfa dalgaları, ara sıra sakin, ancak uykuda değilken, alacakaranlık zamanlarında ortaya çıkıyor. Rahat ve meditasyon için hazır olduğumuz zaman. Kanepede olduğumuzda televizyon seyrederken ya da yatakta dinlenirken, ama uykuya dalmadan önce.

Yüksek düzeyde bir Alfa dalgası bizi odaklanmamıza engel olabilir ve hatta enerjimiz olmadığını hissettirebilir.

Düşük alfa dalgaları anksiyeteye, strese ve uykusuzluğa karşılık gelir.

Editör: TE Bilişim