Ekonomi bunaltmıştı. M. Başkanını, “ Faiz neden, enflasyon sonuçtur. Sözümüzü dinlemiyordu, onun için görevden aldık.” Diyerek görevden al. Her ne olduysa yeni Merkez Bankası Başkanı’nın ilk işi de FAİZ yükseltmek oldu.

Buna bizde; “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” derler. Tam da durum bu iken; kendisini AHMAK sıfatıyla niteleyen ağır abi konuştu. Ama ahmak adamların sözüne inanılır mı? Önemli olan zembereği kimin kurduğudur. Sizce kim olabilir?

Sıkıntı ülke değil, döviz, enflasyon, faiz hiç değil. İşsizlik, açlık, önemli değil. Önemli olan 2023 seçimlerinde 50+1’i bulmak.

Şener Şen’in Çıplak vatandaş filmindeki gibi: AKP+ MHP yetmiyor. Alt alta topla, çarp, böl yetmiyor.

Üçüncü bir yancı gerek. CHP olanaksız, İYİ Parti gelmiyor, şartım var diyor.

Evet! Geriye HDP kalıyor. Nasıl olacak?

Kazanmak için AKP+MHP’nin yanında HDP’ye ihtiyaç var.

Nasıl olacak? Birini boşayıp diğerini almak da yetmiyor. MHP’ye buraya kadar demek de çare değil.

Tek yol, sistemi değiştirmek. Onu da nasıl yapacak? Büyük bir kıskaç içinde!.

Adalet reformu sözü öylesine söylenmiş bir söz değil. Demirtaş’ı, Kavala’yı kurtarmak işi hiç değil. AYM’sinin de desteğini alarak öyle ya da böyle bir genel af çıkarmak ve HDP’lileri salmak.

Amaç mı, Kürt yurttaşlara şirin görünmek oylarına talip olmak. B. Arıç’ta bunu söylüyor.

İşin anlaşılır yanı: “Biz bir halt ettik, yeni bir sistem kurduk” diyemeyeceklerine göre. Bu işi, en zararsız şekliyle: Adalet Reformuyla alalayarak, kıvırmak!

Böylece hem ABD’ye hem de AB’ye olumlu mesaj vermek. İnsan hakları, yargı bağımsızlığı ihlal ediliyor algısını güya yatıştırmak.

Şimdi aklıselim düşünelim.

AKP Sn. Erdoğan’ın partisi değil mi? Bunu bazıları defaatle söylediler.

AKP’de Sn. Erdoğan’dan habersiz iş, eylem olur karar alınır, söz söylenir, fikir beyan edilir mi?

Biraz deli olmak gerekir, cesaret kurtarmaz.

Öyleyse özgül ağırlıklı (!)büyük abi B. Arınç, kendi iradesiyle böyle bir açıklama yapamaz.

Bu açıklama, Sarayda defaatle düşünülerek, özellikle söylettirilmiştir kanaatimizce.

Bu kadarla da bitmiyor. CHP’yi M. İnce ile İyi Parti’yi Ü. Özdağ ile karıştırmaya çalıştılar tutmadı. HDP’nin, AKP’yi desteklemesi bu şartlarda olası değil. HDP ve seçmenine hoş görünmek, biraz şirinlik dağıtmak planlanmış. Tutar mı, sanmıyorum.

Reiz bununla da yetinmedi, AB ve ABD’ye de sıcak ve samimi mesaj verme derdinde.

Aman Tanrım! Bu 50+1 insanı ne şekillere sokuyor. İyice sendelemeye başladı, şu tutarsızlığa bakar mısınız?

Reyiz;"Siz Nazi'nin zincir halkalarısınız. Siz gerçek manada faşistsiniz" 26.10.2020'da böyle rest çekip esip gürlemişti ve dinleyenler de alkışlamıştı

"Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi AB ile kurmayı tasavvur ediyoruz" 21.11.2020 dinleyenler yine alkışladılar. Çok değil 25 gün sonra bu dönüş hayra alamet mi? Böyle bir dönüşe kim neden inanır? Herkes bizim gibi saf değil ki, sık sık kandırılsın, aldatılsın.

“Esnafımız, ticaret erbabımızı faize ezdirmeyeceğiz. Yine söylüyorum enflasyon sonuç, sebep FAİZDİR “ deyip bir gün sonra FAİZİN 475 baz artırılmasının da mantıklı bir izahı yok. Vatandaş; şimdiye kadar dövizle öptüler, şimdi de faizle öpecekler demekte.

Bütün sıkıntı, çaresizlik ve kararsızlık kör olasıca: 50+1 sistemidir.