Fatma Kaplan Hürriyet’in suçu, çok büyük. İzmit Belediyesi, AK Parti’nin İzmit’te kaybettiği tek belediye.

Fatma Hanım’ın bir köy ziyâretinde câmiye ayakkabıyla girdiği yalanı, kısa zamanda ortaya çıktı. Doğal olarak ne beklersiniz? Bu yalana iştirak edenlerin özür dilemesini, tövbe etmesini ve paylaşımlarını silmesini. Hattâ Fatma K. Hürriyet’ten helâllik dilemesini.

Sosyal medyada bu yüzden yokum. İnsanlar, düşünmeden taşınmadan her şeyi paylaşıyorlar. Ya yalansa diye bir dakika durup düşünen yok.

Star yazarı Yâkup Köse de bu yalan haberi paylaşanlardan. Bugün baktığımda hâlâ duruyordu.

28 Şubat mağduru Yakup Köse’nin Aydın Doğan aleyhinde epey yazısı var. Birkaçını hatırlatayım:

10 Ekim 2015’de Aydın Doğan’ın evinde kurulan mahkemeyi yazdı. İddiâsına göre Ali Acar’ın mahkemesi Aydın Doğan’ın evinde görülmüş. (Star)

27 Şubat 2017 târihli şöyle bir tviti var: “Anadolu, Aydın Doğan’ın hesap vermemesinden rahatsız.”

11 Nisan 2018’de “Herkese hakkımı helâl ediyorum.” diyerek medyadan çekilen Aydın Doğan hakkında Star’da şöyle yazdı:

“Aydın Doğan ve şürekâsının ülkede oluşturduğu linç ortamında 14 yaşında tutuklanıp 10 sene hapis yatmış biri olarak hakkımı helâl etmiyorum! Her iki dünyada da hakkımın peşinde olacağım. Elindeki medyayı satarak 28 Şubat’ın hesabından kurtulamazsın Aydın Doğan; siz de, Doğan’ın hempâları…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Aralık 2019’da, Köse’nin her iki dünyada da peşinde olduğu Aydın Doğan’ı göklere çıkardı. Doğal olarak Yâkup Köse’nin isyan etmesini bekledim. Ne yaptı dersiniz? Aynı gün twitter hesâbında Fatma Kaplan hakkındaki yalan haberi paylaştı ama Aydın Doğan hakkında tek kelime etmedi.

Köşesinde yazmasını bekledim. Veysel İpekçi meselesini yazdı. Yine Aydın Doğan yok.

Bugünki yazısında Veysel İpekçi rezâletine twitterdan gösterdiği tepkiyi hatırlattı:

“Gençlerimizi üzmeyin. Gençlerimizin motivasyonunu kıracak, moralini bozacak kişilerin ve anlayışların karşısında olacağız. Enes kardeşimize geçmiş olsun. Meselenin takipçisi olacağız.”

Köse, kendi deyimiyle, “Veysel İpekçi öznesine” verilmesi gereken tepki en üst seviyede verildiği ve kurtarma operasyonu akamete uğradığı için şükrediyor.

Evet, Cumhurbaşkanımız 7 Aralık’ta yaptığı konuşmada Veysel İpekçi’yi çizdi. Fakat aynı gün Aydın Doğan’ı akladı.

Yâkup Köse, Aydın Doğan öznesini tâkip ettiği gibi edecekse Veysel İpekçi öznesine müjdeler olsun. Yırttı demektir.

Fatma Kaplan hakkındaki yalan haberi hâlâ twitter hesâbında tutan Köse’ye seslenmek istiyorum:

Ah be Yâkup Köse, ne yaptınız böyle? Aydın Doğanlar, evlerinde mahkemeler kuruyorlardı. Sizler, sosyal medyada kuruyorsunuz.

Mâdem seni 10 yıl zindanda tutanların aklanmasına sessiz kalacaktın niye ortalık yerlerde “Peşlerini bırakmayacağım! Hesap verecekler!” diye efeleniyorsun? Niye rakı içince, “O kedi buraya gelecek!” diyen fâreleri güldürüyorsun?

Lütfen twitter hesâbından, “câmiye ayakkabıyla girdiler” yalan haberini kaldır!

Çünkü tıpkı Veysel İpekçiler gibi, bu yalan haberler de “özü sözü bir” gençlerin motivasyonunu kırıyor. Ayakkabıyla bile câmiye girmek istemiyorlar artık!