Yeniçağ’dan Gamze Dağ’ın haberine göre, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK)’ın Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü’ne Hatice Suna Sönmezalp’in diplomasının iptal olduğuna dair belge göndermesine rağmen Sönmezalp Üniversite Rektörlüğü tarafından doçentlik görevinden uzaklaştırılmadı.

hatice ..

RÜŞVET VERMİŞ!

İsmini vermek istemeyen bir akademisyen tarafından Sönmezalp’in, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan’a kendisini görevden uzaklaştırmaması için rüşvet verdiği de iddia edildi.

İŞTE O GEÇERSİZ DİPLOMA:

geçersiz diploma

“ÜAK BELGEYİ GÖNDERİR, REKTÖRLÜK UYGULAR”

ÜAK Doçentlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne “Sönmezalp’in doçentlik diplomasının iptal edildiği halde neden Şırnak Üniversitesi’nde doçent olarak göreve devam ettiğini” sorduğumuzda ise yetkili kişi “ÜAK belgenin iptal olduğu bilgisini belgeleriyle Üniversite Rektörlüğü’ne gönderir. Kararı uygulayacak olan kurum rektörlüktür.” cevabını verdi.

ÜNİVERSİTE PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI SÖNMEZALP ADINI DUYUNCA TELEFONU KAPATTI

Öte yandan Şırnak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’nı arayarak “Üniversitesiniz bünyesinde Hatice Suna Sönmezalp doçent olarak mı görev yapıyor” diyerek sorduğumuzda Sönmezalp’in adını duyan yetkili telefonu kapattı.

Israrlı aramalarımıza rağmen telefonumuza cevap verilmedi.

SÖNMEZALP’İN AYLIK MAAŞI 29 BİN 457 TL

Yeniçağ’a gelen bilgilere göre, Sönmezalp Şırnak Üniversitesi’nden 29 bin 457 lira maaş aldığı öne sürüldü.

Editör: Habererk Habererk