Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde CHP’nin belediye başkan adayı olan Anıl Acurman’ın adaylığı, bir itiraz sonucunda il ve ilçe seçim kurulları tarafından iptal edildi. Bu karar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) götürüldü. YSK, kararda “tam kanunsuzluk” olduğunu belirterek kararı bozdu. Acurman, 31 Mart’ta yapılacak seçimlere aday olarak katılabilecek. CHP, 12 Şubat’ta Anıl Acurman’ı Başiskele Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Acurman, adaylık kararının ardından partinin ilçe başkanlığından ayrıldı.

İddiaya göre, CHP’li M.D., Acurman’ın adaylık süreci boyunca ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğü ve belgeleri ilçe başkanı unvanıyla imzaladığı için 26 Şubat’ta ilçe seçim kuruluna şikayette bulundu. İlçe seçim kurulu, Acurman’ın ilçe başkanlığından zamanında ayrılmadığı gerekçesiyle adaylığını düşürdü. Acurman, M.D.'nin şikayet hakkının olmadığını ve ilçe başkanlığından istifa ettiğini ve bunun karar defterine kaydedildiğini söyleyerek itiraz etti. İtiraz, il seçim kurulu tarafından değerlendirildi. İl Seçim Kurulu, oy çokluğuyla itirazı reddetti ve Acurman’ın adaylığı sona erdi.

YSK’DEN “TAM KANUNSUZLUK” KARARI

Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu Ak Parti'nin oy kaybetmesinin nedenleri belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ilçe seçim kurulu ve il seçim kurulunun kararlarını inceledi. Kararlarda “tam kanunsuzluk” bulduğunu belirten YSK, kararları iptal etti ve Acurman’ın adaylığını yeniden onayladı. Bu kararla birlikte Acurman, tekrar CHP Başiskele Belediye başkan adayı olarak seçimlere girebilecek.

Kaynak: DHA