Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçime 1 yıl kala seçim güvenliğini gündeme getirdi. Babacan, "YSK, bu memlekette kanunun dışında iş yaptı. Nasıl güveneceğiz?" dedi.

Ankara Pursaklar’da otomotiv sektörünün temsilcileriyle buluşan Babacan, otomotiv sektörünün sorunlarını temsilcilerinden dinledi. Seçim öncesinde ülkenin özellikle ekonomik açıdan her geçen gün daha da kötü gittiğini vurgulayan Babacan, erken seçim çağrısında bulundu.

Seçim güvenliğini de ele alan Babacan, "Seçimler elektronik ortama gittiği anda ben güvenemem. Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) altyapıdan öte ahlaki yapımız hazır değil. Şu andaki YSK, kanuna aykırı karar veriyor, yaşadık. Kanun, ‘Mühür olmayan oy pusulaları geçersizdir’ diyor. YSK dedi ki ‘Mührü olmayan oy pusulalarını ben sayıyorum.’ Niye? Çünkü, Anayasada bir madde var, ‘YSK’nın verdiği karar nihai karardır’ diyor. YSK, bu memlekette kanunun dışında iş yaptı. Nasıl güveneceğiz? YSK’yı elinde tutan, oradaki bilgi işlem sistemine üç kişiyi koyar. ‘Arkadaş, beni yüzde 52 çıkarın’ der ve bakarsın yüzde 52 çıkmış. Olur bu Türkiye’de" diye konuştu.

Hükümete de devlet yapısına da YSK’ye de zerre kadar güveni olmadığını vurgulayan Babacan, seçimlerde parmak boyamasını önereceklerini söyledi. Babacan, "İlkel mi ilkel, ama maalesef her türlü oyunu oynuyorlar" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım