Menzil Cemaati’nin lideri Abdulbaki Erol’un ardından, tarikatın uygulamaları tartışılmaya devam ediyor.

Din sosyoloğu Yümni Sezen, Odatv'ye yaptığı açıklamada, tövbelerin ve zikirlerin iptal edilmesine yönelik ifadeleri değerlendirdi.

Sezen, tövbelerin Allah'a karşı yapıldığını ve onların iptali diye bir kavramın olamayacağını belirtti. İslam dininde böyle bir uygulamanın olmadığını vurgulayarak, "tövbeler iptal edilir" şeklindeki düşüncelerin ikinci din olarak adlandırdığı ve dinden sapmalar içeren, paralel dinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Ayrıca, bazı şeyhlerin tövbeyi iptal etme gibi sapık içtihatlarının bulunduğunu söyledi. Bu tür uygulamaların İslam dinine uygun olmadığını ve saçma sapan olduğunu belirtti.

Sezen, cemaatlerin etkisinde kalan devletin bu tür uygulamalara yol açtığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 13 asırlık geçmişi olan paralel dinin görüntülerinin bu tür tartışmaların temelinde olduğunu ifade ederek, bu durumun düzeltilmediği sürece sorunların çözülemeyeceğini vurguladı.

Yümni Sezen şu ifadelere yer verdi:

"Allaha karşı tövbe yapılır. Onun iptali diye bir şey olmaz. Bu ikinci din, eksantrik şekilde paralel din 13 asırdır birçok şey uydurmuş, dine uymayan yamultmalar yapılmış.

Orada tövbeyi şeyh iptal eder gibi sapık içtihatlar da vardır. 

İslam'da "tövbe iptal edilir" diye bir şey olmaz. "Tövbeler iptal edildi, edilmedi" diye bir şey söylemek de dine aykırıdır.

Saçma sapan şeyler bunlar. Devlet de cemaatlere teslim olunca, ek tarifeler konup 15 dakikada bir uçak kaldırılırsa böyle olur.

Bu görüntüler 13 asırlık paralel dinin görüntülerdir.

Bu durumdan kurtulmadıkça düzelemeyiz.

Editör: Habererk Haber Merkezi