İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu, Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen “Uzmanlar Anlatsın Bizler Öğrenelim” projesi kapsamında bir etkinlik gerçekleştirmek istedi. Bu etkinlikte Çocuk Doktoru Münevver Ago, konuşmacı olarak katılacaktı. Ancak, izin çıkmadı.

Organizatörler ve etkinliğe katılmak isteyenler, dün akşam okula gittiklerinde kapıların kilitli olduğunu gördüler. Bunun üzerine Okul Aile Birliği, daha önce olduğu gibi etkinliği İskeçe Türk Birliği’nde gerçekleştirdi.

Gündem’de yer alan habere göre, Konuyla ilgili olarak İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu akşam ’Uzmanlar Anlatsın Bizler Öğrenelim’ projemizin konuğu olan değerli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Münevver Ago’yu dinlemek üzere okulumuzda toplandık. Maalesef bir önceki etkinlikte yaşadığımız skandalı tekrar yaşamak zorunda kaldık. Okulumuzun kapıları biz velilere bir kez daha açılmadı ve bizler söyleşimizi İskeçe Türk Birliği lokalinde gerçekleştirmek zorunda kaldık. Bize kurumumuzun kapılarını açan İskeçe Türk Birliği Başkanımız Ozan Ahmetoğlu’na ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Münevver Ago’ya teşekkürlerimizi sunarız.”

“BİZ OKULLARIMIZA SAHİP ÇIKTIKÇA BİRİLERİ BİZE KÖSTEK OLUYOR. NEDEN?”

Olayla ilgili GÜNDEM’e konuşan İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Hüseyin Baltacı şunları dile getirdi:

“Herşeyden önce kendi okulumuzda bir etkinlik yapamıyor olmaktan dolayı çok büyük hayal kırıklığı yaşadığımızı söylemek istiyorum. Biz güzel bir şey yapmaya çalışıyoruz ve maalesef engelleniyoruz. Şimdiye kadar geçerli olan uygulamaya göre, okulda yapılmak istenen bir etkinlik için Encümen Heyetine başvuru yapılırdı. Encümen Heyeti etkinliğin yapılması için bir izin veriyordu. Bu izin de Okul İdaresi tarafından İskeçe İlköğretim Müdürlüğüne iletilir ve etkinlik için verilen izin onaylanırdı. Biz yıllarca bu şekilde çalıştık. Etkinliklerimizi hep bu şekilde yaptık. Hiç bir sorun da yaşanmadı. Yaptığımız etkinlikler zaten velilerimize ve öğrencilerimize yönelik etkinlikler. Uzmanları, bilim adamlarını davet ettiğimiz, çocuklarımızın ve ailelerin iyiliği için, gelişmesi için bilgiler edindiğimiz son derece faydalı etkinlikler. Şimdi deniyor ki başvuru Encümen Heyetine yapılmayacak. Bu yıl ne oldu da bu uygulama değiştirildi? Ve neden değiştirildi? Neden Encümen Heyeti by pass edildi? Neden Encümen Heyeti devreden çıkarılmaya çalışılıyor? Düne kadar böyleyken bu sene neden durduk yerde yeni bir uygulama getirildi? Sebep nedir? Biz okullarımıza sahip çıktıkça birileri sevineceği ve yardımcı olacağı yerde, bize köstek oluyor. Çok yazık.”

Ülkücünün yolu çetindir Ülkücünün yolu çetindir

31 Ocak tarihinde yapılmak istenen etkinlikte de aynı sorun yaşanmış, etkinliğe katılanlar kapıda kalınca İTB lokalini açmıştı.

Editör: Habererk Haber Merkezi