Alçak İdlib saldırısı sonrası Türkiye sınır kapılarını açmış, Suriyeli sığınmacılar sınır kapılarına yığıldı.

Yunanistan sınır kapılarına yığılan mültecilere çok sert müdahale ederek, TOMA, dahil olmak üzere, gaz bombası, plastik mermi, ses bombası kullanmaktan geri kalmadı.

Acımasızca dövülen ve tampon bölgeye gönderilen mültecilere plastik mermilerle ateş edildiği ve bunun neticesinde bir sığınmacının boğazından vurularak hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

BBC muhabiri Mughira Al Sharif, sabah 9:00 sıralarında Yunan askerlerinin müdahalesi sonucu bir sığınmacının boğandan vurulduğunu duyurdu. Yaralanan sığınmacı hayatını kaybetti. Mughira Al Sharif, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda görüntüleri paylaşarak, sığınmacının bilincini kaybettiğini, kısa süre sonra hayatını kaybettiğini duyurdu.

Mughira Al Sharif şu ifadeleri kullandı ‘Bu sabah Yunan askeri tarafından öldürülen Suriyeli göçmen Ahmed Abu Emad. Bu sabah Yunan askeri tarafından öldürülen Suriyeli göçmen Ahmed Abu Emad. Ahmed, yüzlerce göçmenle İpsala’da sınırı geçmeye çalışırken Yunan askeri tarafından saat 09:07’de boğazından vurularak öldürüldü. Ahmed’in cesedi Türkiye’ye götürüldü"