Ülkesinde iç politik avantaj elde edebilmek amacıyla Türkiye ile gerilimi tırmandırmaktan çekinmeyen Başbakan Kiryakos Miçotakis, zoru görünce geri adım attı. Devlet televizyonu ERT'ye konuşan Miçotakis, ikili ilişkilerde gerilimin 2020 yılındaki kadar kötü olmadığını ifade etti.

Hem tarafsız hem aidiyeti tartışmalı hem de silahsız kalması koşuluyla Yunanistan'a ait adaların silahlandırılması meselesinde küstah bir dille Türk tezlerini reddetmeyi sürdüren Yunan Başbakan, Türkiye'nin konuya ilişkin açıklamaları için "Tamamen mantık dışı" dedi. Miçotakis, bu adaları silahlandırılmasına dair “Ege’nin doğusundaki Yunan adalarıyla ilgili açıklamalar tamamen mantık dışı. Bence hiçbir insan ve buna Türkiye’dekiler de dahil, hiç kimse Yunanistan’ın Türkiye’yi tehdit edeceğine inanmıyordur” açıklamasında bulundu.

İkili ilişkilerde gelinen noktaya da temas eden Miçotakis, 2020’de Akdeniz’in doğusunda yaşanan ve her iki ülkenin savaş gemilerinin de boy gösterdiği gerilimden daha iyi durumda olunduğunu söyledi. Miçotakis, “Yüksek bir sözlü gerilim var ve şu an sahada bir gerilim yok ve umarım o noktaya da ulaşmayız” ifadesini kullandı.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde yaptığı sert açıklamaları da değerlendirdi. Miçotakis, “Türkiye genelde bu tür açıklamalarda bulunuyor” diyerek Erdoğan’ın ikili ilişkileri sonlandırmaya yönelik açıklamasından da vazgeçeceğine inandığını söyledi. Miçotakis, “Biz bir araya gelmeli ve mutlaka konuşmalıyız” sözleriyle diyalog çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim