Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ilk zirvesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in gerginliği damga vurmuştu.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, Miçotakis, Erdoğan ve Ankara yönetimini hedef alırken, “Avrupa Birliği ile verimli bir ilişki kurabilmek için rotasını değiştirmeli. Aksi takdirde AB içinde herhangi bir müttefik bulamayacaktır” dedi.

Miçotakis, Türkiye’ye yönelik Avrupa yaptırımlarının her zaman masada olduğunu hatırlatırken, “Umarım uygulamak zorunda kalmayız” dedi.

YUNANİSTAN’I ASKERİ OLARAK GÜÇLENDİRECEĞİZ’

Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da son dönemde Türkiye ile yaşanan gerginliğe değindi. Panagiotopoulos Türkiye’yi hedef alırken, “Gürültülü komşular çok konuşmayı tercih ederler. Onların hızına uymuyoruz, saldırgan ve düşmanca konuşma yarışması yapmıyoruz. Jeopolitik duruma dikkat çekiyoruz ve işimizi yapıyoruz ve Silahlı Kuvvetler işini nasıl yapacağını çok iyi biliyor. Bizim işimiz Yunanistan’ı askeri olarak güçlendirmek. Bu onları rahatsız edebilir ama biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Çekya’nın başkenti Prag’da Yunan Başbakan Miçotakis ile gerginlik yaşadığı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kimden nasıl izin aldı ben bilmiyorum bana laf yetiştirmeye kalktı. Ben ona cevap verir miyim” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Gökçe Sevim