Finansal teknoloji şirketi Papara, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’a aynı gün 1 Euro veya 1 sterlin sabit işlem ücretiyle para gönderme hizmetini duyurdu. Ayrıca kullanıcıların 2023 içinde gerçekleştirecekleri ilk yurt dışı para gönderme işleminin ücretsiz olacağı belirtildi. 
 

Papara kullanıcıları, yurt dışı para transferi hizmetiyle ‘Single Euro Payments Area’ olarak da adlandırılan ve Avrupa Birliği ülkelerini kapsayan SEPA ülkelerine ve Birleşik Krallık'taki banka hesaplarının IBAN’larına hızlı, kolay ve güvenli bir biçimde para transferi yapabilecek. Yurt dışına para göndermek  yüksek komisyonlar karşılığında mümkün oluyordu.Yurt dışı para transferinde maliyetleri azaltmak isteyen Papara, Avrupa ülkelerine yapılan transferlerde işlem ücretini 1 Euro, Birleşik Krallık’a yapılan transferlerde ise 1 sterlin olarak sabitledi. Üstelik işlem ücreti, gönderilen tutara göre değişmeyecek. 

Papara, tüm kullanıcılarına açtığı yurt dışı para gönderme hizmetini önümüzdeki dönemde yeni ülkelerle genişletecek. Yapılacak yeni güncellemelerle Asya ve Amerika kıtalarındaki ülkelere de yurt dışı para transferi gerçekleştirilebileceği, para gönderilebilen ülke sayısının 100’e yaklaşacağı, ayrıca bazı ülkelerde yalnızca IBAN’a değil, ülkelerin güvenilir dijital cüzdan uygulamalarına da yurt dışı para transferi yapılabileceği biliniyor..


 


 


 

Editör: Habererk Com