Annesi tutuklu 7 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın, son yolculuğuna uğurlandı. 

Hastalığı sürecinde annesi tutuklanan 7 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın’ın cenazesi, dün öğle vaktinde Sakarya Yeni Camii’nde kılınan namazdan sonra Emirdağ 2 Mezarlığına defnedildi. 

 Cenazeye; Milletvekili Ömer Faruk Gergerelioğlu, aile yakınları katıldı. Yusuf Kerim babası Süleyman Sayın ve Annesi Gülten Sayın taziyeleri kabul ettiler. 

TBMM’den 8 Mart 2023’te geçen, 5 Nisan 2023’te de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve hafızalara “Yusuf Kerim maddesi” olarak kazınan yasayla yaşayacak. 

Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 14 Şubat 2017’de gözaltına alınan ev hanımı Gülen Sayın, Bank Asya’da hesabının bulunması, 2015’te evlenmesinin ardından düğünde takılan takı ve paraları Bank Asya’daki hesabına yatırması, 2015’e kadar kapatılan bir yurtta yönetici olarak çalışması ve ByLock kullanması gerekçeleriyle 30 Mart 2018’de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Baba Süleyman Sayın’a da kapatılan yurtta görev yaptığı için 3 yıl ceza verilmişti. 

Tutuksuz yargılanan Gülten Sayın, cezasının onaylandığını Çapa Tıp Fakültesinde kanser tedavisi gören oğlunun yanındayken 15 Aralık 2022’de öğrenmişti. 

Yusuf Kerim’e 24 Ekim 2022’de ölümcül bir kemik kanseri türü olan Ewing Sarkom teşhisi konulmuştu. Oğlunu hastanede bırakıp Sakarya’ya dönen ve kendisi teslim olan Gülten Sayın’ın infaz erteleme başvurularına cevap verilmemişti. 

Anne Gülten Sayın Yusuf Kerim’in son anlarını Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na anlattı; 

 “Çorba içmek istedi, sonra birden boğazına bir şey takıldı. Anne buramda bir şey var nefes alamıyorum” 

Editör: Buse Ceren Balta