Daha önce beraber çalışmalar yaptığı iktidara ciddi uyarılarda bulunan kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat,"Eğer hesapları şuysa; Ümit Özdağ İYİ Parti’den ayrıldı, en çok İYİ Parti’ye zarar verir dolayısıyla Millet İttifakı’na zarar verir gibi bir anlayışları varsa ve beni dinliyorlarsa her halde araştırmacılığıma da güvenirler çünkü birlikte epey çalışmalar yapmışızdır biz... Şunu söyleyeyim... Şu anda sahadaki araştırma ekiplerimiz Mayıs ayı çalışmasını bitirmek üzereler ve gelen veriler üzerinden söyleyeyim, Zafer Partisi bütün oylarını AK Parti ve MHP’den alıyor. Bunu da buradan söylemiş olayım. Bana da sonrasında kızmasınlar" dedi.

KORKMAZ, “ERDOĞAN RİSKİ GÖRÜYOR” DİYE YORUMLAMIŞTI...

Öte yandan Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz önceki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müsiad etkinliğinde yaptığı açıklamaları yorumlarken şu analizi yapmıştı;

"Sayın Cumhurbaşkanının Müsiad'ın etkinliğinde sığınmacılar konusunda yaptığı açıklamada "Bay Kemal" diyerek Sayın Kılıçdaroğlu’na laf atıp gönderme yapmasını bir taktik olarak görüyorum.

Şöyle ki;

Sayın Cumhurbaşkanı, sığınmacı polemiğini Kılıçdaroğlu ile yaptığında, çoğunluğu AK Parti’den kopan ciddi orandaki kararsız seçmenin bu cenaha gitmeyeceğini biliyor ve bunu anketlerde görüyor zaten.

Sayın Cumhurbaşkanı sığınmacı polemiğini sağdan bir isimle (Mesela Ümit Özdağ) yapmak istemiyor çünkü bunu yaparsa kararsız seçmenin bu tarafa kayabileceği riskini görüyor ve bu riski almak istemiyor.

Bu sebeple Kılıçdaroğlu’na laf atarak kendisini polemiğe çekmek istediğini düşünüyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve bunu bir strateji gereği yaptığını düşünüyorum."

Editör: TE Bilişim