Habererk / Haber Merkezi

Üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilmesinden sonra öğrencilerin barınma sorunu baş gösterdi.

Özellikle de yurt sorunu üzerinden Saray ve AKP tepkilerin odak noktası oldu.

Bu süreçte Zafer Partisi Gençlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sevda Gül Tunçer’in Saray bürokratlarına yaptığı yurt önerisi dikkat çekti.

Zafer Partisi’nin resmi Twitter hesabından, “Öğrencilerimizin yurt sorununu düşünmekten gözlerine uyku girmeyen(!) Saray bürokratlarına bir önerimiz var.” Başlığıyla yayınlanan videoda Zafer Partisi Gençlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sevda Gül Tunçer, AKP iktidarına yurt sorununa adeta neşter vuran önerilerde bulundu.

Tunçer, önerisinde şu ifadeleri kullandı:

“KADRONUZ YETERSİZSE HER TÜRLÜ HUKUKU DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIM”

“Üniversiteli gençler kalacak yer bulamıyor. Kayıtlarını donduruyor. Memleketlerine dönüyor. Kalanları da parklarda yatıyor diye uykuları kaçan… ‘Sabah akşam bu soruna nasıl çare buluruz’ diye düşünen devlet görevlilerine bir önerimiz var:

Kamulaştırma kanunu 30.maddesi gereğince kamu tüzel kişilikleri ve kurumları arasında taşınmaz devri ve tahsisi sağlanabilir. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı Devlet konukevleri, öğretmen evleri, Karayolları, DSİ gibi müdürlüklerin misafirhaneleri Gençlik ve Spor Bakanlığına devir ve tahsis edilerek Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde öğrenci yurdu olarak hizmete sokulabilir. Kadronuz yetersizse her türlü hukuku desteği sağlamaya hazırım.”

Editör: TE Bilişim