Seçim süreci hız kesmeden devam ediyor. YSK Başkanı Ahmet Yener’in yerel seçimlere katılabilecek partileri açıklamasının ardından diğer partilerin de aday adayları belli olmaya başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli görüşmesinin perde arkası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli görüşmesinin perde arkası

Seçim süreci devam ederken Zafer Partisi’nin Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı belli oldu. Zafer Partisi’nden Kadıköy Belediye Başkan adaylığı için belirlenen isim bir Niksarlı oldu. Niksarlı Doç. Op. Dr. Tuğrul Kihtir, kurucularından birisi olduğu Zafer Partisi’nin Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı. 

Doç. Op. Dr. Tuğrul Kihtir, Cine1'de  İsmail Türk'ün sunduğu İdealistlerin Dünyası Tv programında 5 ocak cuma günü  canlı yayın konuğu olarak. adaylığı ile ilgili gerekli açıklamayı yapacaktır.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın da teveccühü ile 50 yıldır yaşadığı Kadıköy ilçesinin Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Doç. Op. Dr. Tuğrul Kihtir, “Bugün Sn. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın teveccühüyle, gururla kurucularından olduğum ve yükselişi hiçbir güç tarafından önlenemeyen Zafer Partimizin İstanbul Kadıköy Belediye Başkan Aday Adaylığımı dost ve arkadaşlarımla paylaşıyorum. Tam 50 yıllık Kadıköylüyüm, sorunlarını ve insan ürünü aksaklıklarını çok iyi biliyorum. Kadrolarımız yetkin ve ziyadesiyle yeterlidir. Aydın ve emekçi Kadıköylülerin ilçelerinde bizzat yönetime geleceği bir Seçim olacağından ve her seçim öncesi devreye sokulan planlı korkuya bu kez teslim olmayacaklarından eminim. Bir cerrah özeniyle ve bir tarihçi bilinciyle bu kadersel görevi başaracağımızdan eminim. Gökü, yeri, suyu, her şeyi yaratan ulu Tanrı Türk halkına güç ve kut versin.” sözleri ile adaylığını kamuoyu ve sevenleri ile paylaştı. 

NİKSARLI DOÇ. OP. DR. TUĞRUL KİHTİR KİMDİR?

Niksar'ın köklü ailelerinden Dr.Süleyman Kihtir'in oğlu olan Tuğrul Kihtir 1961 yılında Ankara’da doğdu. 1979 yılında İstanbul Robert Lisesi’ni ve 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni biitirdi. Amerika Birlesik Devletleri’nde New York Medical College’de Cerrahi eğitimini, 1996 yılında Cleveland Case Western University Hospitals’da da Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanlık eğitimini tamamladı. New York Medical College’de yardımcı doçent, University of North Dakota School of Medicine’de doçent oldu. 2004 yılında 16 yıl sonra Türkiye’ye geri döndü. Halen İstanbul’da kendisinin kurmuş olduğu Kplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin direktörüdür.

Yurtdışı ve yurtiçi dergilerde yayınlanmış 20’nin üstünde bilimsel eseri, sunumu, yazarlığını ve editörlüğünü yaptığı üç kitabı ve iki kitap bölümü vardır. “Selçuklu’dan Osmanlı’ya Bu Toprağın Öyküsü-1000 Yıl” kitabının yazarıdır. 2011 yılında Televizyonda Cine5 kanalında “Bu Toprakların Öyküsü” adlı tarih programını hazırlamış ve sunmuştur. İki çocuk babasıdır. İngilizce ve İtalyanca bilir.

Editör: Habererk Com