Kayseri'de Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir siyasi partinin gençlik kolları tarafından yapılan baskında bir polis memurunun darp edilerek burnunun kırıldığı iddialarına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ açıklık getirdi. Özdağ, saldırıyı yapan grubun AKP Gençlik Kolları olduğunu iddia etti.

Olayı 15 Temmuz Gazisi Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, Twitter hesabından gündeme getirdi. Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bir siyasi partinin gençlik kolları tarafından basıldığını ve bir polisin darbedilerek burnunun kırıldığı öne süren Eryılmaz, "Bugün memleketim Kayserinin Tomarza ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü bir siyasi partinin gençlik kolları başkanı bir kendini bilmez ve yanındakiler tarafından basılmış ve polis memuru F.Ç’nin burnu kırılmış" dedi.

Eryılmaz, "Buradan tüm siyasileri ve sorumlu bürokratları uyarıyorum" diyerek şunları söyledi:

"Karakol basanın hükmü PKK teröristleri ile aynıdır. Poliste kimsenin şamar oğlanı değildir.

1- Kimse eşkiyalara sahip çıkmaya kalkmasın.

2- Kimse yaralı polis memuruna şikayetini geri alması için baskı yapmasın.

3- Eşkiyalar cezalandırılsın.

Olayın takipçisiyim…"

ÜMİT ÖZDAĞ AKP GENÇLİK KOLLARINI İŞARET ETTİ

Eryılmaz'ın parti adını vermediği olayla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bir paylaşım yaptı. Twitter hesabı üzerinden, dün Ankara'da polis müdahalesine maruz kalıp gözaltına alınan öğretmenlerin videosunu paylaşan Özdağ, polislere seslenerek, "Polis kardeşlerim, siz iş isteyen öğretmenleri durdurmaya çalışırken Tomarza’da karakol basan AK Parti gençlik kolları başkanı polis Memuru F.Ç.’nin burnunu yumruklayarak kırdı. Polisi aşağılayan, döven Saray rejiminin değil halkın yanında olun.Siz AKP değil Türk polisisiniz" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ ZANLI TUTUKLANDI

Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü basarak bir polisin burnunu kırdığı iddia edilen AKP Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklandı. Gözaltına alınan beş kişiden AKP Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, dün öğle saatlerinde bir işlem için Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Hakan Korkmaz’a kapıdaki görevli polis memuru F.Ç. kimliğini sordu. Görevli polis memuruna “Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun, beni nasıl tanımazsın?” diye çıkışan Hakan Korkmaz, polis memuru F.Ç.'nin kimliğini göstermeden içeriye giremeyeceğini söylemesi üzerine Hakan Korkmaz, Emniyet’e 4 arkadaşını çağırdı. Görevli polis memurlarına saldıran grup, polis memuru F. Ç.’yi darp ederek burnunu kırdı. Olayın ardından zanlılar gözaltına alınırken, Hakan Korkmaz, tutuklanarak cezaevine kondu.

Editör: Yadigar Hanım