Gaziantep Sabah gazetesinin haberine göre; Şehirde 800 bin sığınmacının yaşadığına dikkat çeken Özdağ, “Gaziantepliler şehrin bazı semtlerine, yollarına ve sokaklarına belirli saatlerden sonra giremediklerini söylüyorlar. Birileri Gaziantep’in Filistin olacağını zannediyorsa büyük hayal kırıklığına uğrayacak ve bu toprakların Filistinleşmesine izin vermeyiz” dedi.  

Gaziantep’in son 10 yılda Kilis, Şanlıurfa ve Hatay ile birlikte Türkiye’nin en ağır yükünü taşıyan dört kentten biri olduğunu ifade eden Özdağ, “Gaziantep, Suriye’de yaşanan çatışmalardan ve stratejik göç mühendisliğiyle Türkiye’ye getirilen sığınmacılardan en fazla mustarip olan kentlerin başına geliyor. Almanya’da 500 bin Suriyeli olduğu düşünülürse kentin ne kadar büyük bir yükü omuzlamak zorunda kaldığı ve nasıl ıstırap çektiğini görmemek için kör olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.  

Gaziantepliler, yaşadığı şehirde mülteci durumuna düştü 

Genel Başkan Özdağ, Gazianteplilerin yaşadığı şehirde mülteci durumuna geldiğinin altını çizdi. Bu AK Parti’nin Türkiye’ye karşı işlediği suçların en büyüğüdür. Herkes bilsin ki Zafer Partisi Türk milletinin desteği ile bir sene içerisinde tüm sığınmacıları ülkelerine yollayacak kararlılığa, plana, projeye ve kadroya sahip. Bir yıl sonra ne bu şehirde ne İstanbul ne Konya ne İzmir ne Adana ne Şanlıurfa ne de Kilis’te bir sığınmacı bile kalmayacak. Hepsi vatanlarına dönecek, mutlu yaşayacaklar. Ülkemizde ancak turist olarak gelebilirler” ifadelerini kullandı. 

Dünyanın hiçbir kentinde 800 bin sığınmacının bulunmadığı tespitini yapan Özdağ, “Önümüzdeki genel seçimler bir referandum olacak. Bu referandumda, iktidar ile birlikte Suriyeliler de gitsin, soygun dursun, artık daha fazla AVM değil, fabrikalar inşa edilsin, terör örgütleriyle mücadele edilmesini ve her türlü terör örgütü ezilsin, gençlerimizin geleceğe heyecanlanması bakmasını, başka ülkelere gitmemelerini, geçmediğiniz köprülere, kullanmadığınız havaalanlarına ücret vermek ve 5’li çeteyi doyurmak istemiyorsanız oyunuzu Zafer Partisi’ne verin. Söz veriyoruz; soygunu durduracağız, soyguncuların 20 yıldan beri bu halktan çaldıklarını tekrar ait olduğu yani halka vereceğiz. Bize yetki verirseniz, bu şehrin her caddesinde, sokağında ve parkında korkmadan çocuklarınız, eşinizle rahatlıkla yürüyebilecek, istediğiniz saatte evinize güven içerisinde dönebileceksiniz. Çocuklarımız, evlerinin önünde otururken, Suriyeli çeteler tarafından bıçaklanıp öldürülmeyecek. Çünkü hepsi vatanlarına dönecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim